William og Kate tett på «Skam»-stjernene

OSLO (VG) «Skam»-skuespillere og elever ved Hartvig Nissen videregående skole fikk et tett og intimt møte med de kongelige i dag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Her er William og Kates Norges-planer

Det ble trangt i skolegården da alle elevene hadde møtte opp for å hilse på de kongelige. En «gate» fra porten til inngang A2, der prins William og hertuginne Kate skulle inn for å møte «Skam»-skuespillerne, var sperret. Elevene sto tett på begge sider, noen med norske flagg, og noen med prinsessekroner.

Det er nettopp ved denne skolen «Skam» delvis er spilt inn.

Elevene tok bølgen og jublet da de kongelige ankom kl 10.17. Prins William og hertuginne Kate tok seg god tid og snakket med elevene på vei frem til bygningen de skulle inn i. Mange fikk håndtrykk fra britene.

William og Kate pratet med de fremmøtte om alt fra ski til «Skam». Med seks kuldegrader var det mange frosne elever som hadde ventet i spenning på å se de kongelige gå over skolegården sin.

Prinsen bemerket at de var kalde på hendene og fleipet med at han trodde nordmenn har bedre blodsirkulasjon på grunn av kulden.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen)

Kronprinsesse Mette-Marit, som har et sterkt engasjement for mental helse, er også til stede sammen med kronprins Haakon. Også de hilste på ungdommen.

«Skam»-skuespiller Tarjei Sandvik Moe (kjent som Isak) møtte de kongelige allerede ved porten, sammen med ordfører Marianne Borgen, kringkastingssjef Tor Gjermund Eriksen og rektor på Hartvig Nissen, Hanna Norum Eliassen.

«Skam»-skuespillerne Ulrikke Falch, Iman Meskini, Josefine Pettersen, Ina Svenningdal og Carl Martin Eggesbø møtte gjestene inne.

Da VGTV etterpå møtte skuespillerne, kunne de fortelle at det britiske prinseparet hadde lovet å se på «Skam» når de returnerer til Storbritannia. Gjengen innrømmet at de ble satt ut og «starstruck»

– De var veldig hyggelige, og jeg merket at de var veldig interessert i hva vi hadde å si, forklarte Eggesbø til VGTV og la til at det var rørende å se klippene på nytt sammen med de celebre gjestene.

– Det var helt fantastisk, jeg måtte klype meg i armen i morges, sprudlet Meskini, som før møtet uttalte til NTB at dette var «helt magisk».

Sandvik Moe fortalte at han også hadde en fin prat med de kongelige på Slottet i går kveld.

Mette-Marit skal ha forklart skuespillerne hvor stor fan hun er av serien.

Falch og Pettersen reiste fra arrangementet uten å snakke med pressen, fordi de måtte på jobb.

«Skam»-skuespillerne: Våre beste minner

Redaksjonssjef i P3, Håkon Moslet, informerte innledningsvis en lydhør forsamling om suksessen bak «Skam». De kongelige fulgte med fra første rad, mens Moslet viste høydepunkter og den aller siste scenen av serien på storskjerm.

Amerikansk blad om Kate og Mette-Marit: - Seriøse Elsa og Bell-vibber

Noen av elevene var så heldige at de fikk være med inn og snakke med de kongelige og skuespillerne, blant dem Georg Apenes (16) og Selma Reienhart (17).

– William og Kate sa at de virkelig ønsket å se hele «Skam» selv. De hadde bare sett noen klipp, som de fikk tilsendt før de kom hit. De håpet at serien skulle bli sendt på TV i Storbitannia også. De var veldig opptatt av den åpne dialogen om psykiske utfordrnger, og at «Skam» gjør det lettere å snakke om det, forteller Selma og Georg.

I likhet med i Slottsparken i går, ble programmet på skolen forsinket fordi gjestene tok seg svært god tid til å snakke med publikum langs sperregjerdene

les også

William og Kate møtte Magnus Carlsen - droppet sjakken

Både de norske og britiske kongelige gjestene på Hartvig Nissen er sterkt engasjert i psyksik helse.

Kronprinsesse Mette-Marit er beskytter for Rådet for psykisk helse. Den britiske kongefamilien har sin egen kampanje for å fjerne all stigmatisering rundt psykiske utfordringer.

Kong Harald nevnte også dette felles engasjementet i sin velkomsttale ved middagen på Slottet i går.

les også

Prins William talte på norsk: – Vi er veldig glade for å være i Norge

Dagen i dag vil også inneholde lunsj hos kronprinsparet på Skaugum, besøk i Holmenkollen og pølsegrilling på Tryvann.

Torsdag ankom prins William og hertuginne Kate Norge på sitt første offisielle besøk i Norge. Dagen gikk med på å besøke slottet, rusle i Slottsparken og gjeste gründerkollektivet MESH.

Paret drar fra Oslo i ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder