BRUDEFERDEN: Linn og Robin giftet seg på en herregård utenfor Berlin i fjor. Bryllupsfesten varte i tre dager til ende.
BRUDEFERDEN: Linn og Robin giftet seg på en herregård utenfor Berlin i fjor. Bryllupsfesten varte i tre dager til ende. Foto: Privat

TV 2-Linn om livet med ektemannen: Hadde drømmebryllup i Berlin

RAMPELYS

«God sommer»-aktuelle Linn Wiik (34) er glad for alt TV 2 har gitt henne. Ektemannen Robin, for eksempel. En mann som kan kunsten å overraske.

Betalt innhold
Publisert:

Hun har valgt St. Pauli Biergarten på Grünerløkka som møtested, Linn Wiik. Plassen som kombinerer sykehjem og kafé med skjenkebevilling, tiltaler henne, fordi hun så gjerne vil at de eldste skal oppleve litt gnist i siste fase av livet.

TV 2-programlederen, som er aktuell med «God sommer, Norge», bor et godt steinkast ned i gaten her.

Titt og ofte tar hun turen til Biergarten, og nå sitter hun tett ved siden av Elna (85), som er beboer på stedet, og snakker om gamle dager. De myser i solen og skåler i et glass kaldt øl.

Wiik har selv en gang i tiden jobbet på sykehjem, og brenner for at de gamle ikke skal stues bort i en krok som en homogen masse i livets siste fase.

– Jeg blir provosert over at noen skal fortelle 90-åringer om de skal få ta seg en øl eller ikke.

Det gnistrer av øynene hennes.

– Det bør være en selvfølge at de skal få delta i livet fortsatt, for å bevare gleden ved å leve. Vi er for dårlige til å sette pris på den erfaringen de har. Vi har så utrolig mye å lære av dem, tenk på all kunnskapen og alle opplevelsene de sitter inne med. For ikke å snakke om den enorme forvandlingen i samfunnet de har opplevd! Hvis sykehjemmet er siste stopp, bør vi legge til rette for at det skal bli en fin tid.

– Hva med dine egne besteforeldre?

– Jeg har ingen dramatiske sykehjemshistorier å komme med der. Besteforeldrene mine på mammas side hadde jeg et tett forhold til. Mormor døde for et par år siden, hun var den siste jeg hadde igjen. Hun og bestefar var gift i 66 år, og han ble begravet på deres bryllupsdag. De to er mine forbilder på hva ekte kjærlighet er.

Skuespiller i magen

Da Linn var bare 16 år gammel, flyttet hun for seg selv fra den lille bygda Gransherad for å gå på dramalinjen i Skien. Hun ville bli skuespiller («Det viste seg at ønsket var litt større enn talentet»).

Allerede da hadde hun en forkjærlighet for dem som var en god del eldre enn henne. I byen, hvor hun ganske så alene stablet et tidlig voksenliv på bena, fikk hun innpass hos bestemoren til venninnen Marianne. En farmor som visst var av den kule sorten, så på Big Brother, spiste grandis og hadde en skattkiste av gamle klær og hatter til fri benyttelse for de to unge damene som elsket kostymer.

En kveld skulle de på fest. De var for unge til å kjøpe alkohol. De klekket ut en plan.

– Vi hadde lært å sminke på skolen. Så vi satte i gang med å forvandle Marianne til en gammel dame, mens jeg gjorde meg om til «barnebarnet». Vi hadde jo tilgang til alle slags klær fra farmoren til Marianne, og kjørte på. Så gikk vi til Polet og tok en flaske Vodka fra hyllen og gikk til kassen.

– Funket det?

Ja! sier hun og braser ut i latter.

Sin egen festival

Linn er glad i en fest. Hun elsker å samle folk og markere begivenheter som bursdager og merkedager. Hver sommer inviterer hun til en festival hjemme på foreldrenes gård.

– Festivalen bærer det svært lite ydmyke navnet «Linnivalen», sier hun og ler en trillende latter på egen bekostning.

– I år var det fjerde gang jeg arrangerte den. Det er skikkelig moro, med venner og familie, pappa som drar fram spekeskinken og lokale musikere som spiller. Den ultimate drømmen er at Bjarne Brøndbo skal komme med DDE og spille.

– Du mener det?

– Ja! Absolutt! Jeg tror jeg kan alle sangene deres. Favorittene er «E6» og «Rumpa mi». Jeg liker å synge karaoke òg. Da går det alltid i en av de to låtene.

– Vet Brøndbo dette?

– Nei, men jeg skal fortelle ham om det hvis jeg møter ham i sommer. (Han jobber jo også i God sommer Norge) Det hadde vært en drøm om han og bandet en gang stilte. Svenskene har Volvo og ABBA, vi har olje og DDE.

Satte bygda på hodet

Den store lidenskapen for DDE henger ifra ungdomstiden. I Gransherad, bygda med 700 innbyggere mellom Notodden og Rjukan, ble det holdt to konserter årlig på det nedlagte høvleriet. Enten spilte Hellbillies eller DDE. Det var årets happening. De dagene bygda sto på hodet og alle var med.

Kanskje var det også dét som gjorde at hun drømte om selv å stå på en scene en dag, selv om skuespillerdrømmen ble lagt på is til fordel for journalistikk- og jusstudier.

Men i år, under «Linnivalen», gikk hun opp selv og fremførte låt en låt hun hadde diktet teksten til selv.

– Den heter «Ti fulle menn sender melding igjen», sier hun og får et muntert drag over ansiktet.

– Det er politisk satire på den gamle Jokke og Valentinerne-klassikeren. Sangen handler om Ola Borten Moe og trøndertroppen på fest som sendte melding til Navarsete – og at sannheten er at ingen av dem husker en dritt av hva som skjedde.

To ganger hos Obama

Wiik er svært opptatt av politikk. Den siste tiden har hun vært aktuell med programmet «Snakk med Linn». Tidligere har hun blant annet vært reporter i Nyhetskanalen og i nyhetene. Det har ført henne til plasser hun aldri hadde drømt om at hun skulle få besøke. Som det ovale kontor i Det hvite hus, med Obama og Jens Stoltenberg til stede. To ganger.

– Det var nok de absolutte høydepunktene i karrieren så langt. Første gang var jeg i Washington et halvt år på utveksling i NBC via Journalisthøgskolen. Da besøkte Stoltenberg, som statsminister, Obama for første gang. Jeg fikk et dagspass til Det hvite hus. Jeg fulgte etter norsk presse, kom inn og det var bare helt fantastisk stort å komme inn i det rommet.

Men oppi all entusiasmen den dagen klarte jeg ikke ta et bilde av meg selv i det ovale kontor. Utrolig nok bød muligheten seg fire år senere. Da skulle Jens, som generalsekretær i Nato, besøke Obama. Jeg var tilfeldigvis på ferie i Washington og meldte meg frivillig til å dekke møtet. Det var store utenrikspolitiske spørsmål de snakket om, men jeg var mest opptatt av å få tatt den selfien.

Hun klukker der hun sitter.

– Det bildet henger på veggen hjemme, for å si det sånn.

Feilen hun lærte av

I fjor gikk hun på en smell da hun identifiserte en av TV2s ansatte, som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. Programmet «Snakk med Linn» ble midlertidig tatt av luften.

– Det var jo ikke en veldig morsom tid. Men vi lærte av feilen vi hadde gjort.

– Hvordan reagerte du selv?

– Jeg er helt klar på at jeg gjorde en feil, og beklaget det. Jeg fikk mye støtte og skjønte raskt at jeg var langt mer opphengt det enn hva folk flest var. Blant annet fikk jeg en sms fra Ari Behn, som nettopp hadde vært gjest i programmet. Han skrev noe sånt som «Stå på, Linn. Folk har mer enn nok med seg selv». Det varmet. Jeg bestemte meg for å stå i det, også da jeg ikke visste om programmet ville komme på luften igjen. Jeg gikk på jobb hver dag, og ble selvsagt veldig glad da jeg fikk ny tillit.

Møtte kjærligheten

Wiik sier hun er ydmyk over å få så mange muligheter i TV2, og at kanalen er så mye mer for henne enn en arbeidsplass. Det var også der hun traff mannen sin, Robin Idland Krüger.

Vi møttes nesten med det samme jeg begynte der, da jeg var i praksis for åtte år siden. Han er en finurlig type, og helt annerledes enn alle andre jeg kjenner.

– Hvordan da?

– Han finner på veldig mye morsomt og er en blanding av ekstremt kreativ og ekstremt systematisk. Og han overrasker meg stadig.

– Som?

– Tja … Da jeg hadde bursdag sist, for eksempel. Jeg ønsket meg et smykke. Jeg fikk to oppblåsbare gummibåter og en heldags padletur i Akerselva. Det var helt fantastisk. Vi startet i Maridalsvannet og avsluttet ved Sørenga. Jeg vet ikke om noen andre som kunne ha kommet på noe sånt.

I fjor holdt de bryllupsfest tre dager til ende. På en herregård utenfor Berlin ga de hverandre sitt ja, foran 70 av deres nærmeste familie og venner.

– Det var den største dagen i mitt liv. Jeg har alltid drømt om å gifte meg, men jeg har hatt enda mer lyst til å være gift.

– Fordi?

– Det er en sånn god trygghet i det. Jeg elsker forpliktelsen det innebærer. Det er oss to.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL785

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om