KRITISERT: Thomas Numme og Harald Rønneberg ble felt på tre punkter i PFU. Foto: Øyvind Nordahl Næss

«Senkveld» på TV 2 felt i PFU

Kommersielle interesser påvirket journalistikken. Det er konklusjonen fra PFU etter en klage mot det populære talkshowet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er medienettsiden medier24.no som melder dette. Klagen på «Senkveld» var sendt inn fra Kindred group, som reagerte etter at de mente et innslag i fjor høst var en sammenblanding mellom journalistikk og reklame.

les også

Kari Jaquesson klagde inn NATT & DAG til PFU - fikk medhold

Klagerne har også reagert på at de to programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg deltar i reklamekampanjer for Norsk Tipping, med et konsept svært likt deres eget «Camp Senkveld».

Senkveld ble felt for brudd på god presseskikk på tre punkter i Vær Varsom-plakaten: Om uavhengighet og integritet, om skille mellom journalistikk og reklame og om skjult reklame og kommersiell innflytelse.

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 sier de tar fellelsen til etteretning.

- Det er viktig for TV 2 at vi opptrer etterrettelig i alle sammenhenger, og selv om vi i denne sammenheng mener at innslagene er merket og i henhold til god presseskikk, og at redaksjonen har jobbet uavhengig av kommersielle interesser, vil vi sett i lys av denne fellelsen gå opp alle rutiner i samarbeid med det aktuelle produksjonsselskapet og sikre at vi i enda større grad kvalitetssikrer alle prosesser rundt det å eksternfinansiere produksjoner i henhold til alle gjeldene regler.

Han påpeker at produktplassering og sponsing er fullt lovlig og en del av modellen for finansiering av TV-produksjoner.

- Denne saken er kompleks og sammensatt og inneholder også uttalelser fra PFU med tanke på retningslinjer rundt aktiviteter i tilknytning til det aktuelle programmet publisert på sosiale medier. Eksternfinansiering av programmer er med andre ord et område i utvikling som følge av at nye plattformer innlemmes og inkorporeres i eksternkommunikasjonen. Medietilsynet konkluderte med at TV 2 ikke har brutt kringkastingsloven i denne saken, men vi tar uttalelsen fra PFU på alvor og vil jobbe enda tettere for å kvalitetssikre alle tilstøtende prosesser rundt eksternfinansiert innhold i en ny mediehverdag med alle våre samarbeidspartnere, sier programredaktør Jarle Nakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder