Sirkus Sand avsluttet på champagnefest i natt

NEW YORK (VG Nett) Brødrene Sand er lei av å bli oppfattet som tullebukker. Nattens storslagne åpning av Galleri Sand i New York markerte derfor starten på en ny, mer seriøs fase i brødrenes liv.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Av:Stine Welhaven
Nå skal alt handle om kunst og kjærlighet, ikke spillopper og mediestunt.

Veldig mange ganger når jeg tuller og tøyser, tenker jeg at det skulle ikke være nødvendig. Det føles veldig godt å komme hit til New York og bli tatt seriøst. Etter i kveld skal det bare handle om pensel, maling, strøkene og at naturen skal virke i kraft av seg selv, sier Aune.

Les også:- Glassene designet etter Mariannes rumpe

KJENDIS: Marianne Aulie. Foto: Stine Welhaven

Vebjørn klemmer tvillingbroren

Broren Vebjørn forteller at det nå skal handle om det kunstnerne lager, ikke den støyen de skaper. Kunsten får leve for seg selv og flyte hvis det holder. Det er nå det hele begynner, alt fram til dette har egentlig bare vært oppvarming, forteller han.

VGTV:Varsler champis-forbud under galleriåpning

Vebjørn kan nesten ikke slutte å klemme tvillingbroren. Derfor opphevet han også det varslede forbudet mot å skåle i sprudlevann bare en times tid etter åpningen, til Marianne Aulie og Aune Sands lettelse. Som vertskap er vi jo forpliktet til å skåle med gjestene, mener Aulie.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LOVER FORANDRING: Brødrene Sand er lei av å bli oppfattet som apekatter. Nattens storslagne åpning av Galleri Sand i New York markerte derfor starten på en ny, mer seriøs fase i brødrenes liv. Foto: Stine Welhaven

6000 kroner

Åpningen ble storslagen og pompøs, akkurat slik kunstnertrioen hadde lovet på forhånd. Rundt fire hundre amerikanske og norske gjester fylte det fem etasjer høye townhouset i West Village fra åpningen til langt på natt. Alle de tre kunstnerne mente åpningen knuste forventningene deres.

- Jeg fryktet at det skulle bli en skandale der folk hoppet ut av vinduene eller noe. Men New Yorkere er jo siviliserte folk, og det er nordmenn som reiser så langt for en kunståpning også. De er siviliserte akkurat som Marianne - ingen rumpestunt her nei, ler Aune.

VGTV:Aune Sand designer champagneglass etter rumpa til Marianne Aulie

Gjestene betalte seks tusen kroner for å komme til festen ved å kjøpe et litografi laget av Vebjørn. Kunstnertrioen spanderte kassevis med champagne verdt ti tusen kroner flasken, i spesialdesignede glass inspirert av Marianne Aulies mye omtalte rumpe.

(Saken fortsetter under bildet)

LOVER FORANDRING: Brødrene Sand er lei av å bli oppfattet som apekatter. Nattens storslagne åpning av Galleri Sand i New York markerte derfor starten på en ny, mer seriøs fase i brødrenes liv. Foto: Stine Welhave

Hyllet av norske kjendiser

Boblene fristet imidlertid ikke komiker Thomas Giertsen som var en av flere kjendiser som hadde tatt turen over Atlanteren for å feire den norske storsatsningen. Han så ingen grunn til å smake på Krug-champagne til ti tusen kroner flasken.

- Nei, synes du man burde det, spurte Gjertsen, som er full av respekt for brødrene Sands mot.

- Jeg synes det er spektakulært, det er jo helt utrolig at noen tørr sånt som dette, utrolig hva de har fått til, sier han. Giertsen synes det var mye artig og se på både på veggen og blant folk som gikk rundt i lokalene.

- Det er en blanding av billedkunst og liveperformance, ler komikeren.

VGTV:Bli med på omvisning i Galleri Sand

Også skuespillerkollega Per-Kristian Ellefsen er voldsomt imponert. Han synes det er fantastisk å se hvordan kunstnerne har forvandlet en rønne til et fantastisk galleri. Ellefsen sier han virkelig har stor tro på at de vil lykkes.

- De vet virkelig hva de driver med, selv om det noen ganger kan virke som det motsatte, smiler skuespilleren.

Ingen supermodeller

I forkant hadde brødrene lovet å hyre inn tretti supermodeller. Audition ble holdt som planlagt, men planene ble endret som en del av kunstnernes nye image.

- Jeg har holdt på med så mye sirkus i Norge fordi det er sånn man får oppmerksomhet desverre. Jeg holdt full audition og greier, men Vebjørn var ikke så begeistert, så det droppet vi. Nå handler det om oss som seriøse kunstnere, forklarer Aune.

Stesønnen Andrej var imidlertid overbevist om at modellene bare ble skremt da de så hvor flott Marianne Aulie er.

Vebjørn takker Aune

Vebjørn Sand gir broren sin all ære for at de nå er eiere av et femetasjes New York-galleri. - Dette er Aunes visjon og ide. Jeg beundrer hans mot og ryggrad, roser han tvillingbroren.

Vebjørn er som mamma og pappa, og så tyve miinutter senere fikk de meg. Dermed ble det rulleskøyter og champagne, ler Aune Sand, mens han gir broren et kyss på kinnet.

Ifølge Vebjørn blir vennskapen mellom dem bare bedre og bedre. Han synes det er utrolig moro å få fortsette leken fra barndommen i et townhouse i New York.

Fortsetter champagnegalloppen

Til tross for at det nå skal bli slutt på klovneri og mediestunt er det en tradisjon kunstnerne ikke har noen planer om å endre på - champagneskålingen

Jeg er temmelig sikker på at den vil bli skremmende høy, avslutter Aune Sand lurt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder