DET FØRSTE BILDET: Innspillingen av den nye Kon-Tiki-filmen startet i mai, og nå spilles flere scener inn ved Middelhavet. I går formiddag var det hektisk aktivitet på bryggen i Valletta i Malta. Foto: Mattis Sandblad / VG

Her er den nye Kon-Tiki-flåten

Og filmen spilles inn side om side med Brad Pitt

VALLETTA (VG) I all hemmelighet har filmkopien av Kon-Tiki-flåten nå blitt sjøsatt på Malta.

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG fikk i går formiddag eksklusive bilder av både flåten og filmsettet på det idylliske kaianlegget, hvor flere av scenene til den nye «Kon-Tiki»-filmen er blitt spilt inn den siste uken.

Bryggen, hvor 2011-versjonen av Kon-Tiki ligger, er ganske liten. Men det norske filmcrewet har brukt plassen godt:

Viktig scene

Flere lastebiler med filmutstyr står plassert på området, og skuespillerne har også fått en egen hvileplass, hvor de kan slappe av og spise mellom opptakene ved det asurblå Middelhavet.

HOVEDROLLEN: Det er På Sverre Valheim Hagen som har fått æren av å spille Thor Heyerdahl i den kommende storfilmen. Foto: Helge Mikalsen / VG

De norske- og svenske hovedrolleinnehaverne var derimot ikke å se under gårsdagens innspilling. Men ifølge Kulturmeglerne, som har presseansvaret rundt den norske storfilmen, så skal en av hovedscenene spilles inn på samme sted i løpet av dagen i dag.

I scenen tar Thor Heyerdahl (spilt av Pål Sverre Valheim Hagen) og hans mannskap farvel med venner og familie.

Her skal også 500 statister være til stede - alt for å gjøre scenen så realistisk og virkelighetsnær som overhodet mulig.

«Kon-Tiki» har et budsjett på 88 millioner kroner, noe som gjør det til det dyreste filmprosjektet i Norge gjennom tidene. «Max Manus» hadde «bare» 55 millioner kroner.

Ifølge regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, som også hadde regien på den populære motstandsfilmen, trenger de hver eneste krone til å overføre historien om Heyerdahl til kinolerretet.

FILMNABO: Brad Pitt spiller inn film rett i nærheten av det norske filmsettet, og har med seg hele familien til Malta. Her er Pitt fotografert med sønnen Pax på armen. Foto: Scanpix / WENN

- Dette er en dyr film å lage. Spesialeffektene koster selvfølgelig også mye. Vi skal blant annet filme på vann, hvilket er veldig vanskelig, sa Sandberg i et intervju med nettstedet Journalen tidligere i år.

Pitt som nabo

Innspillingen av «Kon-Tiki» blir derimot billig sammenlignet med en annen filminnspilling som foregår på Malta om dagen. I forrige uke startet nemlig opptakene til Hollywood-filmen «World War Z».

Filmen har et budsjett på nærmere 700 millioner kroner, og hovedrollen innehas av ingen ringere enn superstjernen Brad Pitt.

Det gigantiske filmsettet ligger en liten spasertur fra det norske, og omkranses av over 100 lastebiler og egne politifolk som holder de mange skuelystne turistene på avstand.

VG så ikke noe til Pitt i går ettermiddag. Men ifølge amerikanske kjendismedier er han ofte blitt observert i Maltas gater sammen med kjæresten Angelina Jolie og deres seks barn de siste dagene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder