FLYTTER? Brigitte Bardot hevder hun vurderer å forlate sitt elskede Frankrike til fordel for Sverige. Foto: AP

- Brigitte Bardot vil flytte til Sverige

(VG Nett)Brigitte Bardot(71) vurderer og forlate sitt hjemland til fordel for Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Det skriver Expressen.se. Årsaken skal være at Frankrike vil stoppe et svensk lovforslag som radikalt vil bedre dyrenes vilkår på minkfarmer i Sverige, men lovforslaget har møtt innvendinger fra Frankrike i en EU- kommisjon.

Skuespilleren og dyrevernsaktivisten Bardot skal ifølge Expressen.se ha medelt sine flytteplaner til Sveriges statsminister Göran Person i et brev.

«Mitt image, min internasjonale identitet, er fortsatt sterkt knyttet til Frankrike. Men i motsetning til Greta Garbo som forlot Sverige for å dø i USA, så kanskje jeg forlater Frankrike for å tilbringe mine siste dager i Sverige,» skal Brigitte ha skrevet til den svenske statsministeren.

Videre i brevet skriver Bardot at hun er opprørt over sin egen regjering og gremmes over å være fransk. Hun oppfordrer den svenske regjeringen å kjempe videre for dyrenes rettigheter.

Sint på Norge

Den franske skuespilleren har tidligere gått hardt ut mot blant annet Norge for å få slutt på hvalfangst og seljakt.

I mars i år var hun i Canada

for å protestere mot selfangsten i landet. Med seg har hun en gigantisk plakat med et manipulert bilde av en sel som klubber i hjel en menneskebaby.

- Jeg ber dere. Dette blir trolig min siste tur til Canada før jeg dør. Jeg vil se at denne barbariske massakren har opphørt innen den tid, sa en gråtende Bardot til pressen den gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder