SKAPEREN: Norske Josef Tzegai Yohannes er mannen bak The Urban Legend. Foto: GISLE ODDSTAD/VG

Amerikansk storavis vil ha mer av The Urban Legend

USA Today oppfyller lesernes ønske og gir den norske superhelt-tegneserien spalteplass i enda en sesong.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

The Urban LegendHJEM - The Urban LegendUSA TODAY: Latest World and US News - USATODAY.com

Det var i oktober i fjor at den norske tegneserieskaperen Josef Tzegai Yohannes (33) sikret seg en eksklusiv avtale med avisen USA Today - som ville presentere The Urban Legend i sin nettutgave.

Med det fikk Yohannes vise fram actionhelten sin for millioner av amerikanere. Avisen er med sine 70 millioner unike månedlige lesere blant USAs største digitale suksesser. Hver dag er syv millioner lesere innom nettsidene.

Disse leserne vil nå ha mer - og det får de.

Hver fredag

Hver fredag fremover skal USA Today presentere sider fra sesong to på sine nettsider, melder TheUrbanLegend.no i en pressemelding.

- Det er helt fantastisk at USA Today vil satse videre på The Urban Legend. De har fått en enorm bra respons på utgave 1, og mange lesere har tatt kontakt og bedt om fortsettelsen, mener markedsansvarlig for tegnesuksessen, Malik S. Hussain.

Han påpeker at Josef Yohannes virkelig har klart å knekke koden med å lage en spennende tegneserie, som mange fans har blitt hektet på.

Siste utgave klar

Foto: The Urban Legend

- Vi har nå besluttet å vente med den offisielle lanseringen i USA inntil videre. Avtalen med USA Today medfører til at vi vil fortsette å bygge merkevaren i USA. Akkurat nå har vi fullt fokus på å avslutte sesong 1 av The Urban Legend her i Norge. Siste utgave kommer ut neste uke, opplyser Hussain og lover en «episk avslutning».

Fornøyd distributør

Amerikanske Arch Enemy Entertainment, som distribuerer den norskproduserte tegneserien, er henrykt.

- Med legendariske figurer i markedet som Spider-Man og Batman, er The Urban Legend på god vei til å hugge ut en plass i historien, sier selskapets administrerende direktør, William Wilson, i en uttalelse.

I Norge avslutter The Urban Legend sesong 1. med utgave 8. av tegneseriebladet i neste uke.

Yohannes forklarte til VG i fjor høst at ideen om den nye superhelten, læreren Malcolm Tzegai Madiba alias The Urban Legend, ble unnfanget etter en rundreise i Afrika for fire år siden.

BAKGRUNN: Norsk superhelt på vei ut i verden

Den Oslo-baserte tegnserieskaperen har sine røtter i Eritrea, men er født i Danmark og kom til Norge som niåring. Tidligere drev han sitt eget sikkerhetsfirma, men nå satser han fulltid på The Urban Legend.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder