OVERLYKKELIG: Robin Stjernberg var en svært overrasket, men utrolig glad, vinner av den svenske Melodifestivalen.

Robin Stjernberg vant Melodifestivalen: Norske Joakim skrev den svenske vinnerlåten

Joakim til VG: - Helt ubeskrivelig fantastisk!

- Dette er den mest sinnsyke gledesrusen jeg noengang har opplevd. Jeg kan ikke tro det er sant, sier låtskriver Joakim Harestad Haukaas.

Etter et forrykende show på Friends Arena i Stockholm ble Robin Stjernberg utropt til vinner - til sin egen store overraskelse.

- Hvordan i helvete skjedde dette? Jeg var jo ingen favoritt, sa han i et intervju med SVT etter sendingen.

Robin har skrevet låten «You» sammen med norske Joakim Harestad Haukaas og Linnea Deb og Joy Deb.

- Det er helt ubekrivelig fantastisk å få den anerkjennelsen, sier en overlykkelig Joakim, som var like overrasket som Stjernberg.

- Jeg trodde jo ikke vi skulle vinne, men jeg håpet i det lengste. Det har ikke gått opp for meg ennå, men jeg skal love deg at nå skal det feires uten måte. Ikke noe søvn og masse champagne, sier 21-åringen.

Masse gratulasjoner

Mobilen hans har ikke stått stille siden det ble klart at hans låt gikk av med seieren. Gratulasjonene strømmer på. Selv har han ingen teorier om hvorfor «You» vant.

10 årsjubileum: I 2003 vant Haukaas den norske finalen i MGPjr. sammen med venninnen Charlot Daysh, 10 år etterpå stikker han av med seieren i den svenske Grand Prix-finalen. FOTO: Nils Bjåland/espen Braata VG

- Jeg er ikke sikker, men jeg vet at den har truffet veldig bredt, sier Joakim,som ennå ikke hadde fått snakket med Stjernberg da VG ringte.

- Nei, men jeg har fått gitt ham noen klemmer mellom alle intervjuene, forsikret han.

Nordmannens kolleger Linnea og Joy Deb har tidligere beskrevet Haukaas som en dyktig låtskriver.

- Han er rask til å komme opp med gode ideer, er veldig musikalsk og veldig talentfull, skryter de.

I 2003 vant Haukaas den norske finalen i Melodi Grand Prix-junior sammen med venninnen Charlot Daysh, som sammen utgjorde duoen 2U.

Trakk det lengste strået

Det var en svært jevn finale, men etter to timer kunne endelig Robin Stjernberg puste lettet ut. I konkurranse med 9 andre artister, blant annet forhåndsfavorittene Yohio og Ralf Gyllenhammer var det han som trakk det lengste strået.

Stjernberg får nå det ærefulle oppdraget å representere Sverige på hjemmebane senere i år med låta «You». Og 22-åringen er optimistisk.

- Vi skal faen meg ta Eurovision også! Jeg tror på låten, sa en tydelig himmelfallen artist.

39 nasjoner

Han skal altså kjempe mot vår egen Margaret Berger og den norske vinnerlåta «To feed you my love», når Eurovision Song Contest går av stabelen i Malmø i tidsrommet 14-18.mai. Alt i alt skal 39 nasjoner knive om seieren.

Dette er femte gangen svenskene arrangerer Eurovision-finalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder