KJÆRESTER: Thorvald Stoltenberg og Anja Breien. Foto:Foto: ROGER NEUMANN, NILS BJAALAND,

Thorvald Stoltenberg bekrefter romanse

Thorvald Stoltenberg (83) bekrefter at han og regissør Anja Breien (74) er et par.

Artikkelen er over fem år gammel

«God Kveld Norge» meldte på TV 2 lørdag at Stoltenberg og venninnen Breien hadde kommet sammen til filmpremieren til «1001 gram» før helgen. I dag skriver ukebladet Se og Hør at Stoltenberg bekrefter romansen.

- Ja, vi er sammen, skal han ha uttalt til bladet og samtidig ha lagt til at de ikke kommer til å flytte sammen.

Stoltenberg har vært enkemann i to år - etter at kona Karin døde av kreft høsten 2012.

Thorvald uttalte til VG kort tid etter konas død at han hadde det svært tungt, men at han måtte venne seg til å være alene.

- Alt dette må ta slutt, og jeg må gå videre. Jeg prøver å leve så normalt som mulig.

Nyheten om den ferske romansen kommer dagen etter at pappa Stoltenberg hilste Jens Stoltenberg vel av gårde til Brussel. Se avskjedsklemmen til far og sønn - NATOs nye toppsjef - her.

LYKKELIG GIFT: Thorvald og Karin Stoltenberg kjente hverandre i 66 år og var gift i 56. Foto:MATTIS SANDBLAD,

Håpet på mer kjærlighet

I fjor sommer forklarte Stoltenberg til TV 2s «Sommertid» at han «alltid er mottagelig for kjærlighet».

- Men du må ikke lage dette som en annonse på Thorvald er på jakt etter kjærligheten. Men når du spør sånn, så må jeg svare helt ærlig.

Den ferske enkemannen utdypet da overfor VG at han og Karin hadde snakket om hvordan livet måtte gå videre dersom en av dem skulle gå bort.

- Karin og jeg snakket om at den som ble igjen ikke måtte stoppe å leve. Det finnes plass for kjærligheten.

Han la heller ikke skjul på at han ønsket å forelske seg igjen.

- Ja, det håper jeg da inderlig. Jeg er bare 81 år. Jeg har alltid vært opptatt av kjærlighet og det den skaper. Den gjør meg oppglødd, selv når jeg ikke har følt meg vel, forklarte Stoltenberg - som likevel presiserte at kjærligheten med Karin ikke kan erstattes.

Sammen i 66 år

- Vi møttes for 66 år siden, og var gift i 56. Det var en varig kjærlighet, hvor vi satte pris på hver dag vi fikk sammen.

VGTV:Se også Thorvald snakke ut i «INTERVJUET» med Mads Andersen (februar 2013)

Thorvald Stoltenberg har opplevd flere tunge tak den siste tiden. Det var en sorgtung Thorvald som talte i begravelsen til datteren Nini i august i år.

– Som dere merker, så slåss jeg litt med sorgen. Men sorg er noe man må slåss med. Jeg har ikke tenkt til å gi slipp på sorgen, den er noe jeg vil ta med meg resten av mitt liv. Den er også noe fint. Den er et utslag av hvor mye personen betød for deg, uttalte han i minnetalen til datteren som bare ble 51 år.

I FJOR: F.v. filmregissør og produsent Margreth Olin, Thorvald Stoltenberg og regissør Anja Breien poserte sammen. Foto:Ole Morten Melgård / NTB Scanpix,

Thorvalds nye kjæreste er en markant filmregissør, som også har bemerket seg i utlandet. Anja Breien har høstet en rekke priser, deriblant Amanda og Filmritikerprisen. Blant hennes mest kjente filmer er «Hustruer»-trilogien, «Forfølgelsen» og Voldtekt».

Stoltenberg sier til Se og Hør at han ikke vil kommentere forholdet ytterligere. Men paret har kjent hverandre en stund. Sammen med regissør Margreth Olin poserte Stoltenberg og Breien for pressen da de ankom Liv Ullmanns 75-årsfeiring i Trondheim i desember i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder