I RETTEN: Mikael Persbrandt vitner akkurat nå i lagmannsretten i Sverige. Han er av tingretten dømt til fem måneder fengsel for brudd på narkotikaloven. Her fra filmfestivalen i Berlin i februar. Foto:Fmb,wenn.com

Persbrandt i retten ba journalist «skaffe seg et liv»

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt vitner akkurat nå i sin ankesak. Han ble i tingretten dømt til fem måneder fengsel for kokainkjøp.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Tingretten trodde ikke på Mikael Persbrands forklaring om at noen andre må ha brukt hans telefon til å kjøpe kokain. Persbrandt anket dommen, og i dag prøver han å overbevise lagmannsretten om at han ikke har kjøpt 12 gram kokain, som han er tiltalt for.

Det var i mai i fjor at Persbrandt skal ha kjøpt kokain av en annen tiltalt mann.

Persbrandt ankom retten klokken halv ni i dag tidlig i en rød Mercedes, og skal ha trådt litt ekstra på gasspedalen da han så pressekorpset som hadde møtt opp, skriver Aftonbladet.

På vei inn i rettssalen benyttet skuespilleren anledningen til å be Aftonbladets reporter om å «skaffe seg et liv», da reporter Johan Stambro forsøkte å stille han et spørsmål.

Mikael Persbrandts advokat Per Liljekvist er ifølge den svenske avisen optimistisk og tror at det er gode sjanser for at Persbrandt blir frikjent av lagmannsretten i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder