Ulrik Imtiaz Rolfsen klar med «Izzat»-oppfølger - så venter Hollywood

Spilte inn siste scener da «Izzat»-stjerne døde

Lager film med «Elefantmannen»-produsent

Ulrik Imtiaz Rolfsen gjør sin første film i USA til høsten, men først
skal han presentere fortsettelsen på sin egen ni år gamle suksess.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det er med ærefrykt jeg går inn i det universet igjen, jeg er nervøs for å skuffe fansen, sier regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen til

Han ferdigstiller i disse dager «Haram», en oppfølger til actionsuksessen «Izzat» fra 2005. Slutten av innspillingen ble meget spesiell for regissøren og crewet da de fikk vite at «Izzat»-stjernen Daud Mirza døde brått - mens de spilte inn de siste scenene.

- Det var veldig spesielt fordi vi var så nære venner, og han var en så stor del av «Izzat». Jeg har ikke vært i den «sfæren» på flere år, så da jeg fikk vite at han var død, midt oppi dette ble det veldig spesielt. Nesten en meta-opplevelse. Vi jobbet utrolig tett sammen og veldig lenge, han var en av ildsjelene med «Izzat».

SPENNINGSFILM: Elias Ali og Kåre Conradi i «Haram». Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (innfelt) Foto: Privat/Robert S. Eik,

«Izzat» er en film som har vist seg å ha et langt liv. Filmen er obligatorisk i undervisningen på mange ungdoms - og videregående skoler og regissøren møter stadig ungdommer som har sett filmen flere ganger.

- At jeg har laget noe for ni år siden som er stor hos ungdom nå er ubeskrivelig gøy. Derfor er det kjempeskummelt å følge den opp. Jeg har prøvd å lage en mer moderne form på filmen. Det er det samme miljøet, mange av de samme karakterene.

Filmen handler blant annet om forholdet mellom en norskpakistansk unggutt og hans søster.

- Han unner ikke søsteren sin de samme gledene som han selv. Jeg utforsker dobbeltmoralen, hvordan gutter og jenter forskjellsbehandles i den norskpakistanske kulturen. Jeg føler jeg har en mulighet til å si noe mange andre ikke har, siden jeg har den dobbeltheten i meg, sier Imtiaz Rolfsen som selv har norsk mor og pakistansk far.

Imtiaz Rolfsen understreker likevel at det er en underholdningsfilm han har laget med «Haram».

- Det er mer en spenningsfilm enn ren action, men jeg vil lage filmer jeg selv liker når jeg går på kino: Filmer som underholder meg og samtidig gir meg noe, og ikke etterlater meg tomhet etterpå.

Klar for Hollywood

«IZZAT»-OPPFØLGER: Elias Ali og Sohail Anwar i en scene fra «Haram». Foto: Privat,

Omtrent samtidig med at «Haram» lanseres i høst setter Imtiaz Rolfsen seg på flyet til Los Angeles hvor han skal gjøre sin første Hollywood-film.

- Jeg har signert for en film som heter «Breathe», som skal produseres av Jonathan Sanger. Den handler om et amerikansk ektepar på reise i Sør-Amerika. Kvinnen i forholdet blir kidnappet og må komme seg ut, sier Imtiaz Rolfsen.

Han får en drøm oppfylt med Hollywood-film, men tar ikke av av den grunn.

- Jeg er jo en «nobody» i Hollywood, men det er noe jeg alltid har drømt om, så om det ikke går, ja så har jeg i hvert fall prøvd!

Prosjektet venter nå på å få casting klar, og vil ifølge Imtiaz Rolfsen ha et budsjett likt en stor norsk film. Produsenten Jonathan Sanger er ingen «nobody» i Hollywood. Han har blant mye annet tivært eksekutiv produsent for Tom Cruise-filmen «Vanilla sky», og han har vært produsent for Oscar-vinneren «Elefantmannen», regissert av David Lynch.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder