Cosby om overgrepsanklagene: – Jeg snakker ikke om det

I et nylig publisert intervju uttaler den amerikanske komikeren Bill Cosby (77) seg for første gang om overgrepsanklagene som er blitt rettet mot ham.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

Med hans kone ved sin side stilte Cosby opp til et intervju med nyhetsbyrået AP den 6. november, men intervjuet ble først publisert onsdag.

Tidlig i november fikk standupkomikeren Hannibal Buress stor oppmerksomhet, etter at under et show refererte til Cosby som en «voldtektsmann». I de påfølgende dagene dukket også flere kvinner opp som hevdet at Cosby hadde forgrepet seg på dem.

LES OGSÅ: Supermodell hevder Cosby voldtok henne i 1982

Mot slutten av AP-intervjuet blir Cosby bedt om å kommentere de mange beskyldningene.

– Jeg må spørre deg om det at navnet ditt har dukket opp i nyhetene i det siste, i forbindelse med denne standupkomikeren…, begynner reporteren før Cosby avbryter ham.

– Nei, nei, vi svarer ikke på det.

Reporteren nekter å gi seg og spør komikeren om han ikke har lyst til å avkrefte at ryktene er sanne.

– Det finnes ingen kommentar til det, og jeg skal si deg hvorfor. Jeg tror du fikk beskjed. Jeg vil ikke skade ditt omdømme, men jeg snakker ikke om det, svarer Cosby.

Nye anklager

Under hele seansen opprettholder en åpenbart pinlig berørt Camille Cosby et stivt smil, mens ektemannen henvender seg til en ukjent person bak kamera.

TIDLIGERE SUPERMODELL: Janice Dickinson. Foto:Jordan Strauss,Ap

Den siste i en lang rekke av beskyldninger mot den folkekjære komikeren kom fra den tidligere supermodellen Janice Dickinson tirsdag. I et intervju med Entertainment Tonight hevdet hun at Cosby voldtok henne etter et middagsselskap i 1982.

Komikerens advokat sier eksmodellen ikke snakker sant og at hun hadde en helt annen versjon av historien da hun ble spurt om TV-stjernen i 2002.

– Janice Dickinsons historie hvor hun beskylder Bill Cosby for voldtekt, er en løgn, sier Singer i en uttalelse til CNN.

Inngikk forlik

De første overgrepsanklagene mot Cosby dukket opp allerede for om lag 20 år siden, men fikk nytt liv etter nyheten om at den berømte komikeren planla et nytt familieprogram.

Cosbys advokat bidro ikke til å roe ned interessen rundt saken da han hevdet at anklagene bare er «det at gamle historier gjentas, gjør dem ikke sanne». Han uttalte også at dette ville være den eneste kommentaren fra komikeren og hans representanter om temaet.

Før Dickinson hadde om lag 14 kvinner står frem og beskyldt skuespilleren for å ha voldtatt dem.

Les også

Mer om

  1. Bill Cosby
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Supermodell med nye overgrepsanklager mot Bill Cosby

  2. To nye kvinner med overgrepsanklager mot Cosby

  3. Cosby slipper fengsling mot millionkausjon

  4. Fem nye kvinner får vitne mot Bill Cosby

  5. Playboy-modell saksøker Cosby

  6. Bill Cosby trekker seg fra styret ved universitetet han studerte på

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder