BLANKE ARK: Krimforfatter Jørn Lier Horst starter et nytt kapittel i livet. Nå blir huset i Stavern hjemmekontor. Foto: Alf Øystein Støtvig.

BLANKE ARK: Krimforfatter Jørn Lier Horst starter et nytt kapittel i livet. Nå blir huset i Stavern hjemmekontor. Foto: Alf Øystein Støtvig.

Krimforfatter Jørn Lier Horst slutter som politietterforsker

Vil ha mer tid sammen med familien

Tror tilværelsen som forfatter blir ensom

Etter 19 år i politiet legger Jørn Lier Horst politikarrieren på hylla og blir forfatter på heltid.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ni bøker og heltidsjobb som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt ble til slutt for mye for en av Norges fremste krimforfattere.

Avsløringen kom da NRK-journalist og forfatter Anne Cecile Remen intervjuet Lier Horst i Museumshaven i Tvedestrand i går, skriver Tvedestrandsposten.

- Det er tidsklemma som gjør at jeg slutter. Med full jobb i politiet og fire manus på like mange år får jeg rett og slett ikke tiden til å strekke til, slår han fast overfor VG.

Liten tid til familien

Den travle hverdagen har også påvirket familielivet.

- Det har blitt liten tid til familie. Mellom de to fulltidsengasjementene mine så har jeg jo en kone og to barn jeg gjerne vil bruke tid på, forteller han.

Kona Beate og barna Marthe og Sondre er ifølge Horst fornøyde med beslutningen.

- Vi er fornøyde alle sammen, og de håper vel nå at jeg skal få mer tid sammen med dem, sier han og innrømmer han har brukt lang tid på å bestemme seg for å slutte i politiet.

Blir ensomt

- For meg har det vært en vanskelig avgjørelse. Jeg er veldig glad i den jobben. Det er en viktig jobb som både er spennende og betydningsfull, men det er ikke å legge skjul på at den er blitt en tyngre og vanskeligere jobb, fordi det er færre folk til å gjøre den

Forfatteren er usikker på hvordan han vil takle den nye tilværelsen, uten kollegaene.

- Jeg tror det kommer til å bli ensomt, og jeg kommer til å savne dem. Det å være forfatter er jo en ensom tilværelse. Du sitter mye alene med det du holder på med.

- Blir det mange kaffebesøk da?

- Jeg kommer helt sikkert til å dra på kaffebesøk, og jeg kommer selvfølgelig til å være like engasjert og interessert i kriminalitetsutvikling og kriminalpolitikk.

- Så den komme

- Hva sier kollegaene dine, til at du slutter?

- De har vel sett den komme, men jeg har faktisk fått skriftlig at jeg kommer til å bli savnet, og at jeg er velkommen tilbake. Jeg har også fått en del interne meldinger hvor folk ønsker meg lykke til.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder