Løslatt O.J. Simpson i video: – Ingenting har forandret seg

Fem timer etter at han ble prøveløslatt, fant amerikansk presse O.J. Simpson (70) på en bensinstasjon.

 • Magnus Braaten

Artikkelen er over to år gammel

– Hvordan i.. Har dere.. Har dere alle fulgt etter meg?

Det er en tydelig overrasket og oppgitt, men samtidig lattermild O.J Simpson som uttaler seg til en amerikansk paparazzi for første gang siden han ble prøveløslatt fra fengselet i delstaten Nevada åtte minutter etter midnatt lokal tid søndag.

Løslatelsen skjedde midt på natten nettopp for å unngå oppstyr i media.

Væpnet ran og kidnapping: Prøveløslatt etter ni år i fengsel

Planen gikk imidlertid ikke helt som planlagt, og i en video publisert av blant andre New York Post og TMZ blir Simpson spurt hvor han er på vei.

– Det har ikke du noe med, svarer den tidligere amerikanske fotballstjernen kontant.

Myndighetene i Nevada bekrefter imidlertid Simpson nå flytter tilbake til Las Vegas hvor han blir boende i uoverskuelig fremtid.

Simpson har tidligere sagt at han ønsket å flytte til Florida hvor han har venner og familie, men han har ikke tillatelse til å forlate Nevada, og fengselsmyndighetene i Florida har foreløpig ikke fått noen henvendelse om at han ønsker å flytte.

På spørsmål om hvordan det føles å være en fri mann, svarer Simpson noe mer utfyllende:

– Jeg har vært i en bil de siste fem timene, så hvordan skal jeg vite hvordan det føles? Jeg har vært i «ingenmannsland» i ni år og ikke gjort noe som helst. Ingenting har forandret seg siden det. Hva hadde dere forventet? Ingenting har forandret seg, sier han, og gir uttrykk for at han trenger alenetid:

– Vær så snill, kan jeg få en pause her?

Fotografen velger å gi den prøveløslatte 70-åringen viljen sin, hvorpå Simpson takker han og gir tommel opp til kameraet.

I rettssalen var det imidlertid lett å lese lettelsen i ansiktet til Simpson, som lenge har lengtet etter en prøveløslatelse:

I videoen fra utenfor bensinstasjonen sitter Simpson i baksetet på en bil. Hvem som kjører bilen, er ukjent.

Talsperson Brooke Keast i Lovelock Correctional Center, der Simpson satt fengslet, har ikke ønsket å gi noen informasjon om hvem som hentet 70-åringen i fengselet natt til søndag.

Kommisjon: Stabile planer

Simpson ble i 2008 dømt for væpnet ran og kidnapping etter at han og fem andre, to av dem bevæpnet, stormet et hotellrom i Las Vegas og overfalt to menn som de hevdet hadde stjålet samlerobjekter fra Simpsons karriere som idrettsstjerne.

Husker du? Derfor splittet O.J. Simpsons rettssak Kardashian-familien

Dommen for Simpson lød på 33 års fengsel med prøveløslatelse tidligst etter ni år.

I juli i år besluttet så en enstemmig benådningskommisjon i Carson City i Nevada at Simpson kunne prøveløslates tidligst 1. oktober.

Benådningskommisjonens fire medlemmer la vekt på at Simpson har stabile planer for livet utenfor murene, at han ikke var dømt tidligere og den lave risikoen for at han ville begå ny kriminalitet, skrev AP den gang.

Da Simpson forklarte seg for benådningskommisjonen, sa han at han ikke mente å skade noen i forbindelse med ranet.

– Jeg skulle ønske det aldri hadde skjedd, sa han også.

Caitlyn Jenner i ny bok: Robert Kardashian trodde han var skyldig

Da han til slutt fikk beskjed om at han kunne prøveløslates, så han ned i bordet foran seg og sa «takk». Tidligere i høringen brøt han ut i latter:

Frikjent for drap

Simpsons forsvarere har hevdet at dommen var ekstra streng for å veie opp for at han ble frikjent for drapet på ekskona Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman i 1994.

Drapsrettssaken i 1995 fikk enorm medieoppmerksomhet i USA, og den amerikanske befolkningen var dypt splittet i synet på hvorvidt Simpson var skyldig eller ikke.

Aktor Marcia Clark: Kvinnen som tapte foran en hel verden

Simpson ble senere holdt ansvarlig for drapene i et sivilt søksmål og dømt til å betale 33,5 millioner dollar i erstatning til ofrenes familier.

Vil til Florida

Simpsons advokat Malcolm Laverne forteller til KTNV-TV at 70-åringen nå ønsker å flytte til Florida for å spille golf og være med venner og familie, skriver NTB.

Laverne sier han ikke ser for seg at prøveløslatelsen vil by på noen problemer.

– Oppførselen i fengselet har vært plettfri. Slik forventer jeg at det vil fortsette, sier LaVergne.

Les også

Mer om

 1. USA

Flere artikler

 1. O.J. Simpson prøveløslatt etter ni år i fengsel

 2. O.J. Simpson truer hotell med kjempesøksmål

 3. Pluss content

  10 kjendisskandaler som rystet Hollywood: Sex, dop og utroskap

 4. Pluss content

  Slik gikk det med Nokas-ranerne

 5. Etter massivt kjendis-press: Benådet etter 15 år i fengsel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder