FYLLER FØRTI: Märtha og Ari inviterer på fest. Her er de sammen på premieren av teaterstykket «Treningstimen» i Stavanger tidligere i år. Foto: Scanpix.

Märtha feirer 40-årsdagen med kjendisfest på Slottet

(VG Nett) Prinsesse Märtha Louise (39) fyller 40 senere i år, og skal feire seg selv med en stor fest på Slottet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det bekrefter hennes mann Ari Behn (38) overfor «God Kveld Norge».

- Det stemmer at vi skal ha 40-årslag på Slottet, med masse gode venner og familie, sier Ari Behn til nettstedet, som også skriver at det er ventet en rekke profilerte gjester.

I tillegg til parets kjendisvenner, er både kulturpersonligheter og representanter for det offentlige på gjestelisten.

- Jeg har kjent til denne festen en stund. Det er kongeparet som inviterer til 40-årsfest for sin datter. Og som ved 30-årsfeiringen i Bergen i 2001 er det - i tillegg til norske venner - ventet mange utenlandske kongelige til Oslo i september, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til VG Nett.

- Fra både Sverige, Danmark, Nederland, Belgia og Luxembourg kommer det unge prinser og prinsesser som står jubilanten nær, for å feire henne på 40-årsdagen, forteller han.

Slottet ville ikke kommentere saken.

FOR TI ÅR SIDEN: Märthas kjole på 30-årsdagen vakte oppsikt. Foto: Scanpix.

Også feiringen av prinsessens 30-årsdag var storslått. Den gang festet hun og Ari i Bergen, og Märtha kom i et spesialdesignet og symbolrikt skjørt.

Les om festen for ti år siden: Slik er Märthas kjole

Festen ble holdt i Håkonshallen.

I 2003 inviterte Märtha og Ari på maskeradefest, hvor blant andre Åsne Seierstad, Bård Tufte Johansen og regissør Marius Holst var til stede.

Les også: Åsne pustet ut med Märtha og Ari

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder