MÅTTE GÅ: Vegard Olsen (t.v.) var med å arrangere 30-årsfesten til partyfikser Sverre Goldenheim. Som underholdning skaffet de «Fuck For Forest» - her fra Quart-festivalen i 2004. Foto: Scanpix / TV 3

Sparket fra MGP-jobb etter «sex-teater»

Vegard «Shortcut» Olsen blir løst fra NRK-kontrakt

(VG Nett) Vegard «Shortcut» Olsen (38) får ikke være programleder i MGP Junior, etter at han var med å arrangere et 30-årslag med innleid nakenteater fra «Fuck For Forest».

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det bekrefter NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen overfor VG Nett.

- Vi har kommet frem til at Vegard blir løst fra den oppgaven han hadde med «MGP Junior». Det er ikke kjempedramatisk. Men vi så at det lå en omdømmeutfordring rundt hele saken, og spesielt fordi han skulle lede et barneprogram, sier Halvorsen.

Han påpeker at «oppsigelsen» ikke kommer til å ha noen innvirkning på andre oppgaver Olsen har i NRK.

- Han er fast ansatt i Migrapolis, og kommer til å fortsette med det.

- Det er uansett viktig å presisere at grunnen til at han ble løst fra jobben som «MGP Junior»-programleder, er fordi det er et barneprogram. Og der har vi andre omdømmekriterier, sier han.

- Hvilke regler må NRKs Barne TV-programledere forholde seg til?

- Vi har ikke noen faste regler. Vi vurderer hvert tilfelle, og da går det på rent skjønn, sier han.

NRK har ikke bestemt seg for hvem som tar over programleder-jobben til Olsen.

VG Nett har vært i kontakt med prosjektleder for Migrapolis, Veslemøy Hvidsteen, og spurte henne om saken vil få konsekvenser for Olsens jobb i programmet.

- Det har jeg ingen kommentar til. Det er Charlo Halvorsen som tar seg av denne saken, sier Hvidsteen og bekrefter at Olsen er på jobb for Migrapolis i dag.

- Drøyere enn Quart-festivalen

Det var sist lørdag at en rekke kjendiser feiret partyfikser Sverre Goldenheims 30-årsdag på utestedet BAR Vulkan i Oslo. Olsen er en god venn av Goldenheim, og var med å arrangere bursdagsfesten med over 400 gjester.

Etter jubilantens eget ønske var den kontroversielle gruppen «Fuck For Forest» innleid for å holde en sex-orientert teaterforestilling.

- Det var drøyere enn Quart-festivalen, sa Vegard «Shortcut» Olsen til VG Nett.

VG Nett har prøvd å komme i kontakt med Olsen en rekke ganger i dag, uten å lykkes.

Synes synd på NRK-kompisen

Sverre Goldenheim er lei seg for at kameraten og NRK-profilen ikke får beholde programlederjobben i «MGP Junior».

- Jeg kan ikke blande meg inn i det NRK gjør. Men jeg støtter Vegard fullt ut. Hadde det vært hans bursdag, så hadde det vært noe annet. Han hjalp bare til med å kordinere festen. Derfor er dette veldig synd for ham.

- Å hente inn «Fuck For Forest» var jo min idé. Heldigvis har ikke jeg så strenge sjefer, smiler han.

- Hvordan vil du beskrive sex-forestillingen?

- I begynnelsen var det et form for skuespill med sang og musikk. Men så eskalerte det med oralsex på både mann og kvinne. Det var superdrøyt. Lukten av dem lå også som en tåke over takterassen. Selv var jeg mest opptatt av å holde tamburinen, og ikke le meg i hjel, forteller Goldenheim.

«Fuck For Forest» ble kjent for det norske folk etter at de hadde sex på scenen under The Cumshots-konserten på Quartfestivalen i 2004.

Etter dette flyttet de til Berlin for å jobbe videre for miljøvern. De finansierer arbeidet sitt med tilbud av pornografisk materiale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder