HEDRET ARTIST: Kari Diesen mottok Spellemannsprisen av Arve Tellefsen i 1979.
HEDRET ARTIST: Kari Diesen mottok Spellemannsprisen av Arve Tellefsen i 1979. Foto: Vidar Knai , NTB scanpix

Kari Diesen d.y. er død

RAMPELYS

Artisten og tekstforfatteren Kari Diesen d.y., har gått bort fredag. Hun ble 75 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 12.03.16 12:37

Kari Diesen d.y., også kalt Vesle-Kari, var datter av revyskuespillerparet Ernst og Kari Diesen. Hun var søster av NRK-profil Andreas Diesen og kusine av skuespiller Anne Marit Jacobsen og avdøde Harald Heide Steen jr.

Etter lang tids sykdom sovnet hun stille inn i sitt eget hjem fredag, opplyser familien til NTB.

Diesen var i flere år gift med Ola Neegaard (1938-2003) og de var begge medlem av vokalgruppen Three Hits på 60-tallet. Sammen fikk de barna Ola og Pia Neegaard.

– Det blir et tomrom etter henne

Journalisten og teaterkritikeren Mona Levin (76) var en av Diesens nærmeste venninner.

– Vi har vært venner i over 70 år. Våre mødre gikk gravide samtidig og vi var i hverandres 1-års fødselsdag. Mitt første minne fra da min familie kom hjem etter krigen er av Kari, og vi har vært venner i alle år siden. Det er veldig vondt og vanskelig at hun har gått bort, sier Levin til VG.

– Kari var veldig mye hjemme hos min familie. Min mor er 101 år gammel og er like fortvilet over Karis bortgang som meg. Det er som å miste en søster og en sann hjertevenn.

Levin minnes Diesen som et helt spesielt menneske.

– Hun var varm og hadde stor toleranse for andre, deres ideer og tanker. Vår sans for humor var kanskje det største vi delte. Den var slik at vi ikke alltid trengte ord, bare et blikk, for å le sammen. Det blir et stort tomrom etter henne.

Les også: Den australske artisten Jon English er død

Vant Melodi Grand Prix

Ifølge Wikipedia jobbet Diesen som tekstforfatter for flere reklamebyråer og som låtskriver. Hun har blant annet skrevet sangen «Jeg har aldri vært så glad i noen som deg» som Kirsti Sparboe vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med i 1968.

Sangen ble imidlertid beskyldt for plagiat og Diesen valgte å trekke bidraget. Senere undersøkelser viste likevel at melodien ikke kunne kalles plagiat.

I 1971 prøvde hun seg igjen i sangkonkurransen som låtskriver.

– Bare det at en av mine komposisjoner er antatt til årets Melodi Grand Prix, spiller stor rolle for meg. Skulle jeg vinne ville det selvfølgelig være festlig – men det aller viktigste er at jeg har klart å kvalifisere meg til finalen igjen. Nå behøver jeg ikke være med mer – noensinne, fortalte hun til VG den gang.

Kari Diesen d.y. har også skrevet norske tekster til sangene «Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree» og «Danny Boy» som da fikk titlene «Sett en blomst i karmen» og «Et kort sekund».

Da kjøpesenteret på Aker Brygge ble etablert på 1980-tallet var Diesen senterleder, og hun har gitt navn til flere attraksjoner i fornøyelsesparken Tusenfryd.

Leste du? Den femte Beatle har gått bort

Her kan du lese mer om