Linnéa i mail fra 2011: «Vil gjerne være med på fotoshoot igjen»

UENIGE: Blogger og forfatter Linnéa Myhre og kjendisfotograf Rolf-Ørjan Høgset. Foto: Helge Mikalsen/Dung Le Huynh,

Linnéa-fotograf kjenner seg ikke igjen i kritikken

I boken «Kjære» tar Linnéa Myhre (24) et oppgjør med kjendisfotograf Rolf-Ørjan Høgset. Selv er han skeptisk til hennes påstander.

 • Sofia Storhaug
 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fem år gammel

– Linnéa som møtte meg på fotoshoot, og som jeg snakket med både før og etter fotograferingen, er en helt annen en det offeret hun utgir seg for å være i boken, sier Rolf-Ørjan Høgset til VG.

I 2011 ble han leid inn av herrebladet Mann for å ta bilder av Linnéa til den mye omtalte «Norges mest sexy»-kåringen.

Høgset har jobbet som fotograf for flere profilerte kjendiser: Tone Damli, Lars Monsen, Carina Dahl, Lene Alexandra Øien, Caroline Berg Eriksen, Mona Grudt og Alexandra Joner har alle blitt avbildet av ham.

Torsdag ga Linnéa Myhre ut boken «Kjære». Her tar den «Skal vi danse»-aktuelle forfatteren et oppgjør med en rekke mennesker som har krysset hennes vei.

– Den verste av dem alle

KOMPROMISSET: Dette bildet ble godkjent til forsidebruk av Linnéa Myhre. Foto: Faksimile: MANN/NASJONALBIBLIOTEKET,

Blant dem som rammes hardest, er Mann-redaktør Knut Christian Moeng, vedkommende blir kaldt både «ond» og «uetisk». Men det er ikke bare han som får kritikk. Også Høgset, som tok de omstridte bildene, får passet sitt påskrevet.

«Jeg kan for øyeblikket ikke komme på ett menneske jeg har mindre respekt for enn Rolf-Ørjan», skriver Myhre i boken «Kjære».

I boken sier forfatteren at hun følte seg ukomfortabel under fotograferingen.

«Der sto han, den verste glamourfotografen over aller glamourfotografer, og ropte TACKY til meg (...) Det var da jeg innså at jeg allerede var blitt overkjørt, at det kom til å gå til helvete, og jeg gikk derfra med en klump i magen. Livredd for å si fra og få kjeft».

LES BOKANMELDELSE OG UTDRAG FRA BOKEN HER:Kjære Linnéa! Du har ikke akkurat skrevet en roman.

Høgset opplevde det som om de hadde en helt annen tone den gangen. VG har fått tilgang til en mailkorrespondanse sendt mellom Myhre og fotografen i det tidsrommet da Mann-fotograferingen fant sted i 2011.

– Blir gjerne med på shoot

Selv om Myhre i mailutvekslingen dem imellom ikke legger skjul på at hun er misfornøyd med coveret på bladet og at hun synes bildene er «tacky», skriver hun også at hun gjerne kunne tenke seg å la seg avbilde av Høgset igjen:

«Jeg vil gjerne være med på shoot en annen gang, jeg har sett bildene dine og du er ekstremt dyktig. Men mannekonseptet er kanskje ikke min sterkeste side. Bare å ta kontakt, så er jeg med», skrev hun den gang.

OPPGITT: Kjendisfotograf og make-up artist Rolf-Ørjan Høgset Foto: Privat,

Når VG kontakter kjendisfotografen understreker han at han synes Myhre fronter en viktig debatt, men legger ikke skjul på at han er skuffet over hvordan situasjonen blir fremstilt nå i ettertid.

– Hun fremstiller seg som svak og som et offer, og bruker det som alibi for å snakke negativt om andre for å selge bøker. Den Linnéa vi opplevde virket langt fra depressiv og svak, derimot var hun hyggelig, omgjengelig og med på leken, samtidig som hun stilte svært tydelige krav og var mer bestemt enn de aller fleste jeg har jobbet med, sier han til VG.

– Hadde en hyggelig tone

Når VG konfronterer Myhre med disse opplysningene, sier hun at hun i begynnelsen hadde en annen oppfatning av Høgset enn det som fremkommer i boken.

– Jeg vet at Rolf-Ørjan i utgangspunktet er en dyktig fotograf, hvis ikke hadde jeg aldri latt ham ta bilder av meg. Selv om resultatet ble noe annet enn det jeg var forespeilet klandret jeg ham ikke der og da. Det var først og fremst MANN som hadde gjort et overtramp.

– Vi hadde en hyggelig tone den gang, og jeg turte ikke annet i min situasjon heller. Jeg har i de seneste årene observert ham, og skjønt at han ikke er til å stole på, og det er derfor jeg omtaler ham negativt. Jeg ville ikke ha skrevet det på grunnlag av den ene episoden. Takk for meg, skriver Linnéa i en tekstmelding til VG.

Høgset sier følgende om meldingen:

– Jeg setter stor pris på interessen fra Linnea og at hun følger med meg. Hun får mene akkurat det hun vil.

Etter at Myhre tok et oppgjør med herrebladet har hun fått mye støtte i sosiale medier. Men noen er også kritiske og mener hun burde skjønt hva hun ble med på.

Under gårsdagens «Skal vi danse», hvor Myhre ble sendt i duell, ble hun konfrontert med responsen og det harde utspillet mot redaktøren i Mann.

– Når du går så hardt ut mot andre, er du ikke redd for at folk skal oppfatte deg som for sårbar, eller redd for at folk ikke skal tørre å være ærlige mot deg?

– Jeg håper at folk tør det. Jeg setter pris på at folk er ærlige. Selv om jeg ikke tåler det så bra, så må jeg lære meg det, jeg også. Det er en del av det å bli voksen. Det å få konstruktive tilbakemeldinger, sa Linnea etter sendingen lørdag.

Da Myhre ble kåret til «Norges mest sexy kvinne» i 2011 følte hun seg «avbildet som en hore», og misbrukt av herrebladet, noe hun åpent diskuterer i sin nye bok.

Dette er ikke første gangen Myhre går hardt ut mot et magasin. Til min Mote tidligere i år fortalte bloggeren og forfatteren at hun ble retusjert så mye på coveret av det norske motebladet Cosmopolitan i 2011, at hun ikke kjente seg selv igjen.

– Ikke min feil

– Du er kjent for temperamentet ditt, hvordan vet vi at du om to år ikke går like hardt ut mot «Skal vi danse»:

– Du, det tror jeg skal mye til. Jeg føler meg ikke tråkket på her, heller tvert imot. Dette har vært et fantastisk eventyr, som er noe av det beste jeg har opplevd. Så jeg tror nok ikke det kommer en bok om «Skal vi danse».

** * VGs journalist har tidligere vært ansatt i Mann, men var ikke involvert i forbindelse med reportasjen om Linnéa Myhre.

Les også

 1. Denne videoen får Linnéa til å skamme seg

  Linnéa Myhre (24) har for lengst innsett at hun må legge imaget sitt til side når hun er med i «Skal vi danse».
 2. Hudfletter Mann-redaktøren: Linnéa Myhre følte seg misbrukt

  Da Linnéa Myhre (24) ble kåret til «Norges mest sexy kvinne» følte hun seg avbildet som en hore, og misbrukt av…
 3. Linnea til seg selv: «Kom deg vekk fra dette sirkuset!»

  Linnea Myhre for tre måneder siden ville avskydd det Linnea…
 4. Linnéa Myhre om «Skal vi danse»: – Det betyr alt

  Linnéa Myhre (24) har satt sin egen boklansering til side for å kunne fokusere på dansekonkurransen.

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Reality-TV

Flere artikler

 1. Linnéa Myhre om boklansering:  – Selvfølgelig var jeg redd

 2. Hudfletter Mann-redaktøren: Linnéa Myhre følte seg misbrukt

 3. Denne videoen får Linnéa til å skamme seg

 4. Linnéa Myhre skriver om kjent musikerkjæreste: Bokanmeldelse: Linnéa Myhre: «Hver gang du forlater meg»

 5. Pluss content

  Vil danse seg helt frisk

Fra andre aviser

 1. Ut av mørket

  Aftenposten
 2. Linnéa Myhre: «Det går til helvete. Vi kommer til å trenge flere psykologer, i hvert fall»

  Aftenposten
 3. 1582 års livsvisdom - hvordan har livet vært?

  Fædrelandsvennen
 4. 2,2 millioner lyttet til salmer, 1,3 var innom sjakken, 1,2 millioner så Farmen-finalen

  Aftenposten
 5. Ny NRK-serie: Når virkeligheten blir reality

  Aftenposten
 6. Helene Olafsen vant finalen i «Skal vi danse»

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no