OVERRASKER FANSEN: Da Hanne Sørvaags festantrekk fikk terningkast to hos moteguru Jan Thomas, valgte hun å hente inn ekstern tilbakemelding på Facebook. Ut fra de flere hundre kommentarene å dømme er det snarere Jan Thomas' terningkast som fortjener en toer. Foto:Karin Beate Nøsterud,VG

Hanne Sørvaag etter Jan Thomas-toer: «Synd man ikke får terningkast av de streite gutta, når det er de man helst vil appellere til. Anyone?»

Artist Hanne Sørvaag (35) høster tusenvis av Facebook-likes etter spenstig utspill.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Torsdag kveld publiserte hun et bilde på Facebook av en dobbeltside fra Se & Hør. Dobbeltsiden er viet spalten Motepolitiet, der kjendisstylist Jan Thomas triller terningen på utvalgte antrekk fra uka som har gått.

Denne gang var det blant annet Sørvaag som var under Motepolitiets lupe, og resultatet ble to øyne på terningen, pluss merkelappen «Feil anledning».

Det ser ikke Sørvaag selv ut til å ta så tungt. Bildet som hun la ut på sin private Facebook-side har nemlig følgende tekst:

«Jeg syns jeg var fin, jeg.
Synd man ikke får terningkast av de streite gutta, når det er de man helst vil appellere til. Anyone?»

Hva mener du? Trill terningkast på Hanne Sørvaags festantrekk her!

Massiv respons

I skrivende stund har nærmere 5.000 mennesker trykket «liker» på bildet, og nesten 400 har skrevet en kommentar.

TOER-ANTREKKET: Kjendisstylist Jan Thomas ga Hanne Sørvaags antrekk under Universals sommerfest en toer. Selv ville hun gitt seg selv en femmer. Foto:Faksimile,Se & Hør

Det synes Sørvaag selv er morsomt.

– Som offentlig person blir du av og til bedømt i den spalten der. Det er visse kriterier som gjelder i den, og slik er det ellers også. Av og til får vi råd av vår homofile bestevenn om hva de synes er fint, men de synes ikke nødvendigvis det samme som de gutta vi har lyst til å appellere til. Derfor ville jeg høre om det var noen andre som syntes at antrekket var fint, sier 35-åringen til VG.

Sørvaag har tidligere uttalt seg om det å bli vurdert etter utseendet. Under «Skal vi danse » i 2012, som hun endte med å vinne, fikk Sørvaag for alvor nok av kroppspresset.

Ofte enig med Jan Thomas

Dette er langt fra første gang Sørvaag blir bedømt av Jan Thomas, som forøvrig er en venn av henne. Denne ukas toer har selskap av flere andre toere, men har også konkurranse fra flere femmere og seksere.

– Jeg er vant med dette nå. Det er ikke slik at jeg går til grunne på dette. Jeg ser ofte at jeg er enig med ham. «Ja, det er sant, det var litt kjedelig.» Men denne gangen hadde jeg ikke forventet det, sier Sørvaag, og legger til:

– Men det er ikke noe «hard feelings».

LES MER: Dette mente VGs anmelder om Sørvaags forrige plate

Selv ville 35-åringen gitt antrekket som hun bar på Universals sommerfest en god femmer. Ut fra responsen på Facebook å dømme er hun ikke alene om det.

«Fin kjole, fin dame», «Alltid fine jenta du Hanne» og «Yatsy med seksere» er blant de flere hundre kommentarene som har haglet inn i løpet av torsdagskvelden.

Sørvaag har i vår vært å se på TV 2, der hun var en av fire mentorer i sangkonkurransen «The Voice».

– Mer naturlig å legge ut en sekser

Sørvaag selv tror at hun har fått så stor respons nettopp fordi utspillet hennes er atypisk.

MOTEPOLITI: Kjendisstylist Jan Thomas triller terning på kjendisenes antrekk i spalten Motepolitiet i Se & Hør. Denne gang var Hanne Sørvaag blant kjendisene som var under hans lupe. Foto:Frode Hansen,VG

– Folk liker når noen gjør noe overraskende. Å legge fokus på en toer er ikke noe man vanligvis gjør, da er det kanskje mer naturlig å legge ut en sekser og skrive «Juhuu». Jeg liker å gjøre ting litt annerledes. Det blir kjedelig hvis alt er så politisk korrekt alltid.

Mest for moro

Selv røper Sørvaag at responsen fra målgruppa ikke har latt vente på seg.

– Det har blitt masse, masse meldinger. «Du er veldig fin i den kjolen, altså». Hvis jeg hadde trengt et boost, hadde dette vært supert. Men dette gjorde jeg mest for moro, smiler artisten.

VG har vært i kontakt med Jan Thomas, som har følgende kommentar til Hanne Sørvaags utspill:

– Jeg gjør en jobb som fagperson. Utover det har jeg ingen kommentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder