IKKE SJENERT: Skuespiller Aleksander Skarsgård er ingen frossen type. Det viste han under en ekspedisjon til Sydpolen i desember. VG har fått tillatelse til å bruke bildet. Foto: INGE SOLHEIM/INSTAGRAM

Alexander Skarsgård kastet klærne på Sydpolen

Norske Inge (41) fikk noen luftige bilder

Etter en måned på Sydpolen var humøret på topp mellom Inge Solheim (41) og Hollywood-kjekkasen Alexander Skarsgård (37).

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var i slutten av desember at Solheim foreviget øyeblikket da Skarsgård bestemte seg for å kle av seg og sette seg på et toalett - i 30 minusgrader, midt i Antarktis.

- Mens vi pakket ned leiren vår oppdaget vi at veggene rundt toalettet var fjernet, og da bestemte vi oss for å ha det gøy og knipset noen bilder av hverandre, sier Solheim til VG.

Den norske polfareren ledet nemlig ekspedisjonen som samlet inn penger til fondet «Walking whith the Wounded», som jobber for å vekke oppmerksomhet rundt krigsskadede soldaters situasjon etter at de kommer hjem fra tjeneste i krig.

- Fysisk sterk

SJARMØR: Skarsgård har smeltet mange unghjerter gjennom sin lange skuespillerkarriere. Foto: AP

37-åringen er sønn av skuespiller Stellan Skarsgård og er kjent fra flere filmer og TV-serien «True Blood». Solheim forteller til VG at han har kjent Skarsgård i et par år.

- Han var en av de få jeg spurte som faktisk kunne bli med på så kort varsel. I tillegg var han nok fysisk sterk til å klare utfordringene. Det var helt tilfeldig at han hadde anledning, siden han egentlig er midt mellom to filminnspillinger.

Det luftige toalettbildet ble lagt ut på bildetjenesten Instagram onsdag, og det ble fort plukket opp av amerikanske medier.

- Folk har gått helt bananas! Jeg har ikke tall på hvor mange nettaviser og blogger som har brukt bildet, de ter helt vilt at folk er så interessert. Perez Hilton skriver at han holdt på å le seg skakk da han så bildet - så du kan si at det har fått mer oppmerksomhet enn jeg noensinne hadde trodd.

- Inspirerte

Nordmannen har kun gode ord å si om skuespilleren.

- Han var knallflink til å gå på ski, og en stor ressurs for meg som guide. Han både støttet og hjalp meg med soldatene, og inspirerte alle. Nå tror jeg han har fått blod på tann og kommer til å reise på flere slike turer.

Ekspedisjonen varte fra 20. november til 20. desember, og ble nådd som planlagt. I tillegg til Skarsgård var også prins Harry på ekspedisjonen som etter hvert skal bli en dokumentarserie.

//instagram.com/p/i5PHZ2MnFF/embed/

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder