STIVPYNTET: Hertuginne Kate på statsmiddag for det nederlandske kongeparet tirsdag. Foto: POOL /Reuters

Hertuginne Kate hyllet Diana

Hertuginne Kate (36) brukte prinsesse Dianas favoritt-tiara under høytidelig middag i Buckingham Palace tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

En uke etter at hertuginne Meghan (37) hedret sin avdøde svigermor ved å bruke Dianas sommerfugløredobber og halssmykke i gull, utførte svigerinnen Kate en lignende gest denne uken.

Under middagen til ære for nederlandske kong Willem-Alexander og hans dronning Maxima, stilte Kate i det som var prinsesse Dianas yndlingstiara. Selv om den skal ha vært i tyngste laget å ha på hodet, skal det ha vært den Diana foretrakk å bruke da hun skulle være ekstra fin.

Perleøredobbene i Kates ører under gårsdagens middag, tilhørte også Diana, melder E! News.

«Kate var slående vakker i Dianas smykker», skriver avisen USA Today.

Det er riktignok ikke første gang hertuginnen ifører seg den funklende hodepryden ved navn Cambridge Lover's Knot-tiara. Hun har vist seg med den fire ganger tidligere, senest under dronning Elizabeths vinterfest i fjor.

PRINSESSE-IKON: Diana med den samme tiaraen i 1985. Foto: Getty Images

Tiaraen er fra 1914 av gullsmeden Gerrard, og opprinnelig laget til dronning Mary. Kreasjonen var inspirert av prinsesse Augusta av Hesse, som også var hertuginne av Cambridge, og dronning Marys mor. Diana fikk den i gave da hun giftet seg med prins Charles i 1981. Da de ble separert i 1992, ga Diana den tilbake til dronning Elizabeth.

Tiaraen lå ubrukt frem til 2015, da Kate for første gang bar den. Det er imidlertid dronningen som eier tiaraen i dag.

- Det som gjorde mest inntrykk på meg av Kates juveler tirsdag kveld, var faktisk ikke diademet og øresmykkene etter Diana, men det praktfulle halskjedet i perler og diamanter, som hun hadde fått låne av dronning Elizabeth.

Det sier TV 2s kongehus ekspert Kjell Arne Totland i en kommentar til VG.

– Dette smykket var i alle år Dronningmorens favoritt til galla - og har ikke vært sett siden hennes bortgang. Men opprinnelig var det faktisk en bryllupsgave fra brudgommen til vår egen dronning Mauds mor, danskfødte dronning Alexandra , da hun i 1860 giftet seg med britenes tronarving. Så dette er virkelig et smykke med historisk sus, sier Totland videre.

Buckingham Palace delte også bilder fra kongemiddagen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder