VANT FREDAGSKAMPEN: Anne Lindmo hanket inn 612.000 seere på fredagskvelden. Her fra et intervju med VG i 2017. Foto: Terje Bringedal/VG

«Lindmo» med fredagsseier over «Skavlan»

Nesten 200.000 seere skilte de to talkshow-stjernene fredag. For «Skavlan» ble det en svak sesongpremiere på TV 2 sammenlignet med fjoråret på NRK.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter at Fredrik Skavlan gikk over til TV 2 i sommer, ble «Lindmo» flyttet til fredagskvelden for å fylle tomrommet i gullrekka. Fredag var første gang de to talkshow-vertene figurerte på hver sin kanal samtidig, og seertallene viser at det var «Lindmo» som hanket inn flest seere.

les også

Skavlan og Lindmo i tidenes «talkshow-krig»: – Derfor bør du velge meg

– Markant nedgang

NRK dro inn 612.000 seere under høstens andre episoden av «Lindmo». Forrige fredag var det 661.000 som fulgte med programmet.

Skavlans TV 2-premiere lå imidlertid langt lavere. Med 440.000 seere under premieren ble det over 200.000 seere færre enn fjorårets premiere på NRK.

– Dette er en markant nedgang for ham, det er det ingen tvil om, sier TV-sjef i mediebyrået Carat, Morten Wiberg, til Kampanje.

Nye «Senkveld», med Stian Blipp og Helene Olafsen, klarte seg imidlertid bedre på TV 2 samme dag. I premieresendingen hanket de inn 582.000 seere. Hos VG ble de belønnet med terningkast fire.

les også

«Skal vi danse» slått av «Stjernekamp»

På lørdagen var det «Stjernekamp» som stakk av med en knepen seier over «Skal vi danse», med 552.000 seere mot 518.000.

«Skal vi danse» har imidlertid styrket seg i kampen, og hadde over 50.000 flere seere enn sesongpremieren.

JIMMIE ÅKESSON: I stolen premieresendingen fikk Fredrik Skavlan med seg Sverigedemokraterna-leder Jimmie Åkesson. Foto: Johan Halsius, Monkberry/TV2 / NTB scanpix

les også

Tone Jacobsen vurderte å trekke seg fra «Skal vi danse» etter Frank Løkes nakensprell

Talkshowkrig

På spørsmål fra VG, om hvorfor seerne skulle velge «Skavlan» eller «Lindmo», forrige uke svarte de to talkshowvertene følgende:

– Av samme grunn som alltid: Gjestene! Spennende og aktuelle intervjuer fra hele verden, til samme tid som før. Og så er Niklas tilbake, slår Fredrik Skavlan fast overfor VG.

les også

Frank Løke om nakenstuntet: – Ikke i nærheten av å angre

– Jeg tenker at vi rett og slett lager felles nasjonal leirbålsamling på fredagskvelden, svarer Anne Lindmo.

– Målet er å samle gjester som gløder og som kan kunsten å fortelle historier folk kjenner seg igjen i, sånn at det svinger både i topplokket og i lattermuskelen og innerst i sjelen hos seerne våre.

les også

Helene Olafsen etter nye «Senkveld»: – Var redd jeg skulle knekke

VGs anmelder konkluderte likevel fredag med at Skavlan fortsatt er fredagskonge, og ga ham er femmer på terningen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder