FÅR SKRYT: Sofie Tollefsbøl, som fronter nipersonersprosjektet Fieh. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Elton John elsker Fieh fra Toten

Poplegenden har funnet enda mer norsk musikk å elske. I radioprogrammet sitt skryter han av prosjektet Fieh, frontet av Sofie Tollefsbøl fra Eina.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Elton John er fan av Sigrid Raabe

I forrige uke ble det kjent at Elton John skal slutte å turnere i en alder av 70 år. Men han har defintivt ikke sluttet å interessere seg for ny, god musikk. Han har sitt eget «radio»-show på Apple Music, «Elton John Rocket Hour», hvor han presenterer egne favoritter.

Og det var i dette programmet Elton John trakk fram låten «Glu» av Fieh, som har totningen Sofie Tollefsbøl (23) i front.

SPILLER PÅ ØYA: Fieh er booket til Øya-festivalen senere i år. Foto: Jonathan Vivaas Kise / Red Bull Content Pool

Han presenterer bandet, som har åtte medlemmer, og fleiper at det dermed kun er 14 mennesker igjen i Norge siden alle er med i Fieh.

– Sangen heter «Glu» og jeg elsker den, sier Elton John.

Tollefsbøl er over seg av begeistring for den fine tilbakemeldingen.

– Det finnes vel knapt noen større nålevende låtskriver enn Elton John, så å få anerkjennelse fra den kanten føles ganske absurd - og fryktelig kult!
Vi trodde egentlig ikke våre egne ører når vi hørte det, sier hun til VG.

Fieh gir ut musikken gjennom det bergensbaserte kollektivet Vibbefanger, som også har artister som Hester V75, Kjartan Lauritzen og Shakanaka i stallen.

Elton John er flink til å plukke opp nye ting. Og Fieh er ikke den første norske artisten han har lagt sin elsk på. En god stund før det store gjennombruddet spilte han i fjor Sigrid Raabes singel «Don’t kill my vibe», som han utropte til «Dagens låt».

– Sigrid er en ny skandinavisk popsangerinne som kommer til å klatre på listene med sin nye singel, forklarer popikonet lytterne.

I fjor trakk han også frem Astrid Smeplass i programmet.

– Astrid S og «Breathe», fra Norge. Hvor kommer de fra, alle sammen? De formerer seg jo som kaniner der borte!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder