VANT ÅRETS HØSTUTSTILLINGSPRIS: Finansminister Kristin Halvorsen foretok den offisielle åpningen av årets Høstutstyilling i dag, og gratulerte Hariton Pushwagner med prisen. Foto: SCANPIX

Pushwagner fikk årets høstutstillingspris

Hariton Pushwagner ble tildelt årets høstutstillingspris da den 121. Høstutstillingen ble åpnet i Oslo lørdag formiddag.

Artikkelen er over 11 år gammel

Hariton Pushwagner er den mest kjente og den mest myteomspunne kunstneren blant den eksklusive gjengen som får stille ut under Høstutstillingen i år.

- Pushwagner får prisen på grunn av de tre verkene og den animasjonen han bidrar med til årets utstilling, men også på bakgrunn av sitt mangeårige og sterke kunstnerskap og sin samtidskritiske holdning, sier juryleder Ingrid Toogood Hovland til NTB.

Pushwagner, som i en årrekke slet med rusproblemer og tidvis levde som uteligger i Oslo, har seilt opp som en av landets mest etterspurte kunstnere de siste årene.

Årets utstilling ble åpnet av finansminister Kristin Halvorsen (SV), som la vekt på hvordan utstillingen har klart å bli en utstilling for folk flest. Hun pekte på de høye besøkstallene landets mest utskjelte og elskede kunsthappening kan vise til hvert eneste år.

1.815 kunstnere sendte inn til sammen nær 4.300 kunstverk til årets utstilling. Til slutt sto juryen igjen med 131 verk som fikk lov til å oppta vegg- og gulvplass på Kunstnernes Hus i Oslo.

Utstillingen vises i Oslo fram til 5. oktober, før den flyttes til Stavanger. Der vil utstillingen bli vist fra 15. oktober til 2. november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder