LAGER NETFLIX-SERIE: Joachim Rønning (t.h.) og Espen Sandberg ble nominert til Oscar for «Kon Tiki». Nå skal de lage TV-serie om Marco Polo for Netflix. Her er regissør-duoen på jakt etter location i Venezia forrige uke. Foto: Privat

Norsk regissør-duo lager TV-serie om Marco Polo for Netflix

I samarbeid med superprodusenten Harvey Weinstein skal de norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg lage en storslagen TV-serie om Marco Polo for Netflix.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det blir en såkalt Netflix originals-serie, slik «House of Cards» og «Orange is the new black» er.

Neflix opplyser at serien får premiere i alle land hvor Netflix er tilgjengelig mot slutten av 2014.

- Marco Polo er en av de største satsningene til Netflix noensinne og det er en stor ære å regissere en pilot for dem. Det er også gøy å få jobbe med produsent Harvey Weinstein igjen etter vårt samarbeid på Kon-Tiki, skriver regissør-duoen i en e-post til VG.

Stjernelag

De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, som er kjent for «Kon Tiki» og «Max Manus» skal regissere serien, og med på laget er også produsent og regissør Dan Minahan («Game of Thrones» og «True Blood»), samt produsent og skaper John Fusco («Young Guns» og «Hidalgo»).

Produksjonsselskapet The Weinstein Company skal produsere serien sammen med Netflix, og superprodusenten Harvey Weinstein - som er kjent for blant annet «Pulp Fiction», « Gangs of New York» og «Shakespeare in Love» - sier at han er svært fornøyd med samarbeidet.

- Etter suksess med serier som «House of Cards» og «Orange is the New Black», er det tydelig at Netflix har funnet en god oppskrift med sitt originals-innhold. Vi er svært fornøyde med å samarbeide med Netflix og John Fusco og hans team på dette prosjektet, sier Weinstein i pressemeldingen.

Senest natt til i går hentet Netflix-serien «House of Cards» nok et trofe, da Robin Wright vant prisen for beste kvinnelige skuespiller (TV-drama) for rollen i «House of Cards» under årets Golden Globe-utdeling.

Storslagen krigføring
Serien handler om eventyreren Marco Polos fantastiske reise som fører ham til sentrum av en brutal krig i Kina på 1200-tallet, en verden fylt med kampsport, seksuelle intriger, politisk korrupsjon og storslagen krigføring, heter det i pressemeldingen.

- Vi føler Marco Polo har klare likhetstrekk med Game Of Thrones med et stort rolleregister og intrikate historielinjer, skriver Sandberg og Rønning til VG og legger til:

- Marco Polo er et prosjekt som skal filmes denne våren i Malaysia, Kasakhstan og Italia - samtidig som vi jobber med manus på Pirates Of The Caribbean. Pirates går i opptak mot slutten av året i blant annet Puerto Rico og New Orleans.

Innspillingen starter om kort tid i nye Pinewood Studios i Malaysia og på rollelisten står skuespillere fra flere ulike deler av verden.

Høy kvalitet

Innholdsansvarlig Ted Sarandos i Netflix forteller at dette blir en serie med høy filmatisk kvalitet:

- John Fusco og hans team har sammen skapt en tidløs fortelling med ingredienser som makt, eventyr, svik og begjær. Historien kombinerer god fortellerkunst og høy filmatisk kvalitet, sier Ted Sarandos.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder