LILLE PRINS: Her er den lille prinsen til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill avfotografert kun halvannet døgn gammel. Etternavnet blir Bernadotte - fornavnet får han onsdag ettermiddag. Foto:Jonas Ekströmer/tt,NTB scanpix

Her er Sveriges nye prinseyndling!

Og i morgen ettermiddag får han navnet sitt

Her er det første offisielle bildet av sønnen til svenske prinsesse Madeleine (33) og Chris O'Neill (40). Han ble født mandag og var 49 centimeter lang med en vekt på 3080 gram.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Aftonbladet er det allerede klart at den lille gutten får etternavnet Bernadotte. Det hele navnet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neills andre barn blir offentliggjort klokken 17.00 i morgen, onsdag.

Under en pressekonferanse mandag, hvor Chris O'Neill valgte ikke å være til stede, opplyste jordmoren ved Danderyd sykehus at prinsesse Madeleine kom inn til sykehuset klokken seks mandag morgen, og at fødselen gikk fort.

Klokken 13.45 var gutten født. Alt sto bra til med både mor og barn etter fødselen, kunne jordmoren fortelle.

Den første reaksjonen var ifølge både jordmor og lege at paret gråt av glede etter fødselen. O'Neill svarte dette på spørsmål fra Aftonbladet tirsdag morgen om det var et søtt, lite barn:

– Naturligvis.

Han innrømmet overfor pressekorpset at han var sliten, men veldig glad, og viste pressen tommel opp-symbolet da han forlot Danderyd sykehus.

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf var på plass allerede mandag ettermiddag for å bli bedre kjent med det nye barnebarnet.

– Vi er overlykkelige, uttalte den barnekjære dronningen til det ventende pressekorpset.

Den lille gutten kom til verden bare to dager etter at hans onkel, prins Carl Philip, giftet seg med sin Sofia Hellqvist. Prinsesse Madeleine var hjertelig til stede under hele bryllupet, tross sin bristeferdige mage. For sikkerhets skyld hadde prinsesse Madeleine en ambulanse på vent dersom forløsningen mot formodning skulle starte i løpet av brorens bryllup.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder