SKUESPILLERNE: Med klokken, fra øverst til venstre: Kieran Culkin, Macaulay Culkin, Catherine O'hara, John Heard, Joe Pesci & Daniel Stern og Devin Ratray. Foto: AP, TV 3, Canal +, Bulls, Pa, TV 2, Wenn.com.

SKUESPILLERNE: Med klokken, fra øverst til venstre: Kieran Culkin, Macaulay Culkin, Catherine O'hara, John Heard, Joe Pesci & Daniel Stern og Devin Ratray. Foto: AP, TV 3, Canal +, Bulls, Pa, TV 2, Wenn.com.

Slik gikk det med skuespillerne fra «Alene hjemme»

(VG Nett) Narkotikaproblemer, dødsfall og mystiske diagnoser. «Alene hjemme»-skuespillerne har hatt sitt å slite med etter filmsuksessen på 90-tallet.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Navn: Macaulay Culkin (31)

Rolle: Kevin McCallister

Rollen som den gjenglemte-gutten i «Alene hjemme»-filmene gjorde Macaulay Culkin til verdens rikeste barnestjerne. Etter en svært offentlig skilsmisse mellom hans foreldre, trakk Culkin seg fra rampelyset, etter filmer som «My Girl» og «Richie Rich».

Han gjorde spillefilm-comeback igjen - i år 2003 - med filmen «Party Monster».

Året etter ble han tatt med store mengder narkotika på seg. De siste årene har han hatt roller i mindre filmer - sist i filmen «The Wrong Ferarri, A Screwball Tragedy», som kun ble filmet med hjelp av en iPhone. Var kjæreste med Hollywood-stjernen Mila Kunis i åtte år frem til i fjor.
Navn: Joe Pesci (68)

Rolle: Harry Lyme

I rollen som tyven Harry, overlevde Joe Pesci både elleville jernstang-angrep og malingsbokser mot hodet.

Pesci nådde sitt karrierehøydepunkt i «Alene hjemme»-filmene - og fikk Oscar for sin rolle i «Goodfellas» i samme periode. Etter «Alene hjemme»-suksessen hadde han roller i «My Cousin Vinny», «Casino» og «Dødelig våpen».

I 1998 annonserte Pesci at han skulle ta seg en filmpause for å fokusere på sin musikkarriere. Han har tjent gode penger som produsent i Broadway-musikalen «Jersey Boys», og har også gitt ut to album. I 2006 gjorde Pesci film-comeback i Robert De Niros «The Good Shepherd». I fjor spilte han mot skuespillerstjernen Helen Mirren i filmen «Love Ranch».

Privat er Pesci skilt én gang. I 2007 ble det kjent at han hadde forlovet seg med den 27 år yngre modellen, Angie Everhart. Hun benektet denne nyheten, og året etter gikk de hvert til sitt.

Saken fortsetter under bildet ...

TIL SALGS: Dette huset, som ligger utenfor Chicago, kjenner du kanskje igjen fra «Hjemme Alene». Huset ble lagt ut for salg sommeren 2011, for 2,4 millioner dollar. Foto: AP.

Navn: Catherine O'Hara (57)

Rolle: Kate McCallister

Mange kjenner nok O'Hara best som moren med den dårlige hukommelsen i «Alene hjemme»-filmene. Men sannheten er at 57-åringen var en veletablert skuespiller og komiker lenge før hun ble med i den suksessfulle julefilmen.

I 1988 spilte hun i spillefilmen «Beetlejuice» og hun har også vært fast gjest i humorprogrammet «SCTV» fra midten på 70-tallet.

I motsetning til mange av de andre «Alene hjemme»-skuespillerne, så fortsatte O'Hara filmkarrieren etter de to første filmene. I fjor spilte hun moren til Hollywood-stjernen Katherine Heigl i den romantiske komedien «The Killers», og hun har også gjort en rekke «voiceover»-jobber i forskjellige tegnefilmer.

O'Hara er gift og har to sønner. Hun har i tidligere intervjuer vært åpen om at hun har diagnosen Situs inversus, noe som betyr at alle hennes organer ligger speilvendt i kroppen.

Navn: John Heard (66)

Rolle: Peter McCallister

Etter «Alene hjemme»-suksessen hadde Heard roller i filmer som «Awakenings» og «Battlestar Galactica».

De siste årene har han hatt ulike TV-jobber. Mest kjent er han fra politirollene i «Prison Break», «CSI: Miami» og «Sopranos». I sistnevnte ble han også nominert til en Emmy-pris for beste gjesterolle. Den siste tiden har han vært aktuell som Chicago-ordfører i FOX-serien «The Chicago Code» i USA.

Privat har Heard gått gjennom tre skilsmisser. Det korteste ekteskapet inngikk han i 1979. Det varte i kun seks dager. Han har to barn fra et tidligere forhold.

Saken fortsetter under bildet ...

BARNESTJERNE: Macaulay Culkin har rollen som Kevin. Foto: TV 2.

Navn: Gerry Bamman (70)

Rolle: Uncle Frank

Bamman har ikke hatt de store filmrollene etter at han spilte onkelen til Kevin McCallister i «Alene hjemme»-filmene.

Han har blant annet dukket opp som advokat i TV-serien «Law & Order» og psykiater i TV-serien «Sex og singelliv».

Han har derimot gjort en rekke store teateropptredener på Broadway i New York. Tidligere i år spilte han mot Al Pacino i teaterstykket «The Merchant of Venice».

Navn: Daniel Stern (54)

Rolle: Marv Merchants

Som den dumme delen av «The Wet Bandits», får tyven Marv virkelig gjennomgå i de to første «Alene hjemme»-filmene.

I det virkelige liv blir betegnet som en «eksterm talentfull» skuespiller av sine dramalærere. Etter «Alene hjemme»-suksessen har Stern hatt stemmen i forskjellige tegnefilmer, deriblant «The Simpsons» og «Dilbert». Han har også dukket opp i forskjellige TV-serier og vært med på å regissere filmen «Rookie of the Year» i 1993. Hans siste filmopptreden skjedde i barnefilmen, « Spy Kids: All the Time in the World».

Privat har Stern vært gift med kona Laure Mattos siden 1980. Ekteparet har tre barn sammen. På fritiden jobber Stern som bronseskulptør. Han satt også tidligere i styret til The National Organization for the Reform of Marijuana Laws.

Saken fortsetter under bildet ...

JACKSON-VENN: Macaulay Culkin kjente Michael Jackson fra tidlig på 90-tallet. Her er han i stjernens begravelse med sin daværende kjæreste Mila Kunis. Foto: Wenn.com.

Navn: Devin Ratray (34)

Rolle: Buzz McCallister

I rollen som den slemme storebroren Buzz McCallister, ble Ratray kanskje den mest kjente «Alene hjemme»-rollefiguren etter Macaulay Culkin.

34-åringen forteller i et intervju med StarPulse.com at han fortsatt blir gjenkjent som Buzz på gaten.

- Det skjer ganske ofte. Mange tror heller ikke at jeg er den personen de er vokst opp med på TV. Da må jeg forklare dem: «Jo da, jeg er det», sier 90-tallsstjernen til nettstedet.

Etter «Alene hjemme»-filmene har Ratray kun hatt mindre roller i filmer som «Little Monsters» og «Dennis the Menace». Han har også hatt noen små TV-roller i «Law & Order» og MTVs «Damage Control». Ratray er også vokalist og gitarist i New York-bandet Little Bill and the Beckleys, som han selv var med å starte opp.

Navn: Kieran Culkin (29)

Rolle: Fuller McCallister.

Kevin McCallister sengevætende søskenbarn, er i virkeligheten Macaulay Culkins lillebror.

Han hadde sin første filmrolle i «Alene hjemme», og har jobbet med film i store deler av sitt liv. Da som hovedrolleinnehavere i mindre indiefilmer.

I 2002 tok han seg noen år fri for å bli skuespiller på forskjellige teaterscener.

I fjor gjorde han derimot film-comeback i «Scott Pilgrim vs. the World». Her spiller Culkin den kule, homofile romkameraten til hovedrolleinnehaveren, Scott Pilgrim, spilt av Michael Cera.

Klokken 19.00 på julaften er filmen på en skjerm nær deg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder