POPULÆR PÅ SUNNMØRE: Justin Bieber på europaturné, her fotografert i Hamburg 2. april. Foto: AFP

Bieber twitrer om tentamensbråket i Norge

Norsktentamen ved ungdomsskolene i Ålesund ble flyttet på grunn av Justin Bieber-konsertene. Politikere protesterer, men Bieber selv elsker det.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

VG skrev i går om fremskyndet norsktentamen for alle ungdomsskoleelevene i Ålesund. Grunn: Veldig mange sunnmørske ungdommer har tenkt seg til Oslo for å se Justin Bieber, på samme tid som de egentlig skulle ha den viktige halvårstesten i norsk.

Fersk melding

«Elsker dette», skriver den kanadiske superstjernen selv på sin Twitter-side i kveld - med en lenke til Fox News-omtalen av eksamensbråket.

I skrivende stund er det Biebers ferskeste melding til hans over 37 millioner følgere.

Det har nemlig vakt oppsikt langt utenfor Norges grenser at Biebers tre konserter på Telenor Arena i Bærum utenfor Oslo har påvirket skoleplanen. Flere store amerikanske og britiske medier har kastet seg over nyheten.

- Elev-press

Om Bieber selv nyter kontroversen, så er mange uenig med ham.

Bydelspolitiker Kristin Tørrissen fra Fremskrittspartiet er kritisk til beslutningen og mener skolene har gitt etter for elev-press. Hun kommer til å stille ordføreren spørsmål om dette er riktig.

- Her har skoleledelsen gått minste motstands vei. De flytter tentamen, i stedet for å ta opp kampen med elevene, sier Tørrissen til Sunnmørspostens nettsider.

Hun mener beslutningen sender ut signaler om at det er greit å prioritere en konsert foran en viktig prøve.

Tørrissen har ifølge Sunnmørsposten støtte fra flere andre politikere i Ålesund, blant annet FrP-kollegene Harald Tom Nesvik og Erik Tørrissen.

Om signalene

Henriette Bryn sitter i komité for kultur og oppvekst i Ålesund kommune. Hun er delvis enig med Tørrissen, men mener saken handler om mer enn bare Bieber.

- Jeg forstår hva Tørrissen mener, men i mitt hode har denne saken mange flere fasetter. Det handler ikke kun om Justin Bieber, det handler om at foreldre tar barn ut av skolen og på den måten signaliserer at skolen er mindre viktig, sier Bryn til VG.

- Det kan fort bli en uheldig konflikt dersom foreldrene lar barna dra til Oslo, selv om rektor har frarådet det. Det er en veldig vanskelig balanse, og en veldig interessant større debatt. Skal skolen holde igjen utviklingen, eller være en del av samfunnet?

- Vi har tross alt et system hvor det er foreldrenes ansvar at barna går på skolen.

Bryn mener det er rektorenes beslutning alene å ta, og vil ikke at bystyret skal blande seg inn.

- Det ville vært svært utidig av bystyret å prøve å overstyre deres beslutning, sier Bryn.

Justin Bieber kommer til Norge for å holde tre konserter 16., 17. og 18. april. Sikkerhetsopplegget er allerede grundig planlagt.

Nabovarsel

Telenor Arena har i ettermiddag sendt ut nabovarsel til beboere på Fornebu og Snarøya. «Unntaktstilstanden» vil vare fra klokken 9 16. april frem til 18. april klokken 23.59.

Det vil bli gjort flere endringer i infrastrukturen, detaljene kan du lese mer om på Telenor Arenas hjemmesider.

love this. "Schools in Norway move midterms so students can attend Justin Bieber concert" foxnews.com/entertainment/¿
— Justin Bieber (@justinbieber) April 3, 2013

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder