FARGERIK BAKST: Ida Gran jansen har fått mye oppmerksomhet siden hun dukket opp på TV-skjermen. Her har hun bakt cupcakes i vårfarger med bringebær og hvit sjokolade. Foto: Trond Solberg/VG

FARGERIK BAKST: Ida Gran jansen har fått mye oppmerksomhet siden hun dukket opp på TV-skjermen. Her har hun bakt cupcakes i vårfarger med bringebær og hvit sjokolade. Foto: Trond Solberg/VG

«Hele Norge baker»-Ida overdrysses med frierbrev

Ida Gran Jansen (25) har ikke bare vunnet «Hele Norge Baker» - hun har også kapret mannehjerter over hele landet.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Søndag gikk Oslo-jenta helt til topps i TV3s seersuksess «Hele Norge Baker». I finalen danket hun ut både bakeblogger Anne Brith Davidsen (37) og Bjørn Ali Abdullah (32), som har gjort seg bemerket for sine sirlig pyntede kaker.

På TV har Ida blitt kjent som «hun med hårbøylene», fordi fargerike hårsløyfer har blitt hennes signaturstil bak kjøkkenbenken. Ida var dessuten en av konkurransen yngste deltagere - og det er ikke bare dommerne Pascal Dupuy og Øyvind Lofthus hun har sjarmert.

- Jeg har fått noen gode gammeldagse frierbrev ja, smiler Ida til VG.

Ida er for tiden singel og bor alene i en leilighet i Oslo. Det er her hun har øvd seg til å bli hele Norges mestebaker, på et lite kjøkken fylt til randen av søte ingredienser og kakepynt.

minMote: - Hårbøylene har blitt kjennetegnet mitt

Siden hun dukket opp på tv-skjermen har innboksen på E-post og Facebook fylt seg opp med henvendelser fra det motsatte kjønn. Noen sender bare en venneforespørsel, andre ser for seg en framtid med 25-åringen - som nå kommer til å gi ut sin første kokebok.

- De fleste skriver bare hyggelige ting, og jeg har ikke fått noen ufine henvendelser heldigvis. Derfor synes jeg det bare er morsomt, og tar det hele som et stort kompliment, sier hun.

Siden «Hele Norge baker» begynte har pågangen blitt stadig større - dog har hun en dårlig nyhet til alle de ukjente frierne: Dere kommer ikke til å bli Idas nye Facebook-venn.

- Jeg legger ikke til folk jeg ikke vet hvem er. Der går grensen, sier hun.

- Blir du gjenkjent når du er ute på byen også?

- Jeg merker at noen snur seg en ekstra gang eller hvisker litt når jeg går forbi, men jeg opplever alt som bare hyggelig.

Og det er kanskje ikke så rart at mange ønsker seg en framtid med vinneren av «Hele Norge Baker»

I tillegg til at hun nå skal gi ut egen kokebok, har hun startet bloggen Cakeplease.no, hvor hun byr på alt fra trelags-kaker til kokosboller og armeriddere. For å holde bloggen oppdatert og ferdighetene ved like baker 25-åringen annenhver dag - noe man ikke skulle tro på utseendet hennes.

- Jeg spiser selvsagt ikke alt jeg baker selv. Jeg gir bort til familie, venner og de jeg går i klasse med. Også trener jeg masse, forklarer Ida.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder