TROR PÅ LIV I VERDENSROMMET: Skuespiller Tom Cruise (50) mener det er arrogant å tro at vi er de eneste av alle galakser i universet. Foto: AP

Tom Cruise: - Jeg tror på romvesener

Skuespiller og scientologi-tilhenger Tom Cruise tror det finnes liv på andre planeter.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Nå vil han utforske verdensrommet.

Cruise er for tiden aktuell med hovedrolle i science-fiction filmen «Oblivion».

Under ukens premiere i Moskva innrømmet filmstjernen at han tror på romvesener. På spørsmål om liv på andre planeter svarte skuespilleren følgende:

Arrogant

- Jeg tror du må regne med det. Det blir litt arrogant å tro at vi er de eneste av alle galakser i hele universet, - men jeg har aldri møtt en, fortalte Cruise, ifølge den britiske avisen «The Sun».

VILLE SKILLE SEG: Da Katie Holmes(34) fant ut at ektemannen Tom Cruise (50) ville sende datteren på Scientologileir søkte hun om skilsmisse. Her er paret sammen på Vanity Fairs Oscarfest i 2012. Foto: WENN

I tillegg til å være skuespiller er Cruise verdens mest profilerte scientolog. I fjor kom det frem at skuespilleren ønsket å sende sin syv år gamle datter, Suri til den strenge scientologileiren «Sea Organization». Dette skal ha vært en av grunnene til skilsmisse med ekskonen Katie Holmes (34).

Vil reise til verdensrommet

Nå spekulerer britiske og amerikanske medier om denne kommentaren kan ha å gjøre med hans egen tro til det kontroversielle trossamfunnet.

I følge tidligere scientologi-medlemmer består kjernetroen i at romvesenet «Xenu» sendte milliarder av frosne sjeler fra egen planet til forskjellige vulkaner på jorden. Da vulkanene brøt ut spredte disse sjelene seg inn i menneskelige organer.

Nå leker Cruise med tanken på å dra til verdensrommet.

- Jeg håpte alltid som liten gutt at jeg som voksen kunne besøke andre planeter. Hvem vil ikke ville gjøre noe sånt? Jeg kommer til å la et par andre mennesker teste det ut først, men når jeg drar kommer det til å bli storartet.

Storfilmen han medvirker i har premiere i Norge 19. april og den norske sangeren Susanne Sundfør (27) er vokalist og låtskriver på tittelsporet til filmen sammen med Anthony Gonzalez i det franske elektrobandet M83.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder