STOLT AV SIN SEKSUALITET: Ben Whishaw bekrefter at han er lykkelig gift med Mark Bradshaw. Paret inngikk partnerskap i fjor høst. Foto: Afp

«James Bond»-stjerne kom ut av skapet

Ben Whishaw bekrefter at han er homofil. Skuespilleren har vært gift i ett år.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over seks år gammel

Den britiske «James Bond»-skuespilleren Ben Whishaw (32) slapp i helgen en pressemelding der hans pressekontakt bekrefter at han er homofil, skriver Daily Mail.

Stjernen, som debuterte som James Bonds oppfinner Q i filmen «Skyfall» fra 2012, er allerede gift med den australske komponisten Mark Bradshaw. Paret skal ifølge The Mirror ha møtt hverandre i forbindelse med innspillingen av filmen «Bright Star» i 2009.

- Ben har aldri skjult sin seksualitet, men som mange andre skuespillere har han fortrukket å holde sitt privatliv skilt fra jobben. Sett i lys av alle spekulasjoner, kan jeg bekrefte at Ben og Mark inngikk et partnerskap i august 2012. De er veldig stolte og lykkelige, sa hans pressekontakt fredag kveld til avisen.

Whishaw føyer seg inn i rekken av celebre personligheter som har offentliggjort sin legning den siste tiden. Fredag forrige uke sto barnestjernen Raven-Symoné, kjent fra «The Cosby Show», frem som lesbisk.

Barnestjernen sto frem etter at flere amerikanske delstater legaliserte homofilt ekteskap.

- Jeg ble glad da jeg hørte i dag at flere stater legaliserte homofilt ekteskap. Jeg har ikke planer om å gifte meg for øyeblikket, men det er flott å vite at jeg nå kan, om jeg skulle ønske det, sa stjernen i en kunngjøring.

Torsdag ble kjent at delstatene Minnesota og Rhode Island legaliserte homofilt ekteskap. Dermed fulgte de etter blant andre California, som opphevet forbudet i juni.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder