STILLES UT: Det er eieren av Latter i Oslo, Elina Krantz, som har kjøpt maleriet av en naken Sturla Berg Johansen. Nå skal det stilles ut i Latters teatersal. Foto: Mattis Sandblad / VG

Humordronning kjøpte omstridt bilde: - Alle skal få se naken-Sturla

(VG Nett) Nakenmaleriet av Sturla Berg-Johansen (43) er kjøpt opp av showscenen Latter i Oslo, hvor det skal henge i teatrets lokaler.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


- Det er et flott bilde av en flott komiker. Jeg følte vi måtte sørge for å plassere det et sted hvor det får oppmerksomheten det fortjener, sier humordronning Elina Krantz, som lørdag kjøpte det mye omtalte maleriet hvor komikeren poserer med «flagget til topps».

LES OGSÅ: Sturla malt naken med flagget til topps

KJØPEREN: Elina Krantz har kjøpt Sturla-maleriet for å henge det på veggen på Latter på Aker brygge. Foto: Trond Solberg / VG


Hun betalte 72.000 for bildet som er malt av Odd Nerdrums kunstelev Kaja Norum (22).

Aktmodellen selv er storfornøyd med at han skal stilles ut i all sin prakt i teateret, hvor han selv har opptrådt flere ganger.

- Det finnes jo ikke noe bedre sted å være utstilt! Det måtte bli Nationalgalleriet eller Latter tenkte jeg, så jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier Sturla Berg-Johansen til VG Nett.

LES OGSÅ: Kunsthistoriker om bildet: - Ganske teit

Han lar seg ikke stresse av de mange besøkende som skal få tatt en god kikk på det enorme maleriet hvor han poserer splitter naken.

- De fleste har sett bildet i avisen allerede, så det er bare kult, sier han.

Kunstneren Kaja Norum solgte alt hun hadde på sin første utstilling i helgen, da også Sturla-bildet ble solgt.

Men de som vil ha et glimt av en naken Sturla må vente en liten stund til - bildet kommer ikke på veggen før Latters teaterscene er ferdig oppusset i november.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder