UTE: Erlend Elias og dansepartner Marianne Sandaker måtte forlate konkurransen. Elias forteller at han trodde han skulle ryke i første runde, og at han er fornøyd med å ha kommet så langt. Foto: FRODE HANSEN VG

Slutt på dansen for Erlend Elias: – Vondt

NYDALEN (VG) Det ble snipp, snapp, snute, Erlend Elias er ute etter den femte runden av «Skal vi danse».

Publisert:

Forrige helg var det Geir Schau som måtte forlate konkurransen. Tidligere har Tommy Steine og Hedda Kise røket.

Deltakerne som måtte møtes i duell var Erlend Elias og Erik Follestad. Sammen med Grunde Myhrer fikk de færrest stemmer av alle deltakerne. For Elias var det andre kvelden på rad med danseduell. Seerne valgte å beholde Follestad, og å sende Elias hjem.

– Det er vondt at jeg ikke skal ha daglig kontakt med Marianne, sier han til VG etter å ha røket.

Han forteller imidlertid at det har vært et eventyr å være med på programmet, og at høydepunktet har vært hvordan kroppen har forandret seg.

– Kroppen har reist fra å være fullstendig utrent til å bli fastere, sier Elias og trommer på magemusklene.

Neste uke hadde han håpet på å danse i samekofte, men å ryke ut av «Skal vi danse», setter ingen stopper for drømmen – Elias lover å danse i samekofte uansett.

«Stjernekamp»: Trill terningen selv!

Full pott til Al

Denne lørdagen var et tid for gjensyn med gamle legender fra «Skal vi danse» – blant annet Linni Meister, Charter-Svein og Finn Schjøll.

Sistnevnte var å se som zombie under pasoen til Cengiz al og partneren Mai Benedikte Mentzoni.

Al imponerte dommerne med «Thriller»-dansen, og fikk ikke bare Trine Dehli Cleves første tier, men den første deltakeren under årets sesong som fikk tiere fra alle dommerne, og da en samlet poengsum på 40.

– Du eier dansegulvet, skrøt dommer Egor Filipenko etter opptredenen.

– Det var deilig å få ut aggresjonen, utbrøt Al etter dansen.

Til VG forklarer Al at han hadde som mål å klare 40 poeng i løpet av konkurransen, men at han ikke trodde at det skulle komme så tidlig.

– Tenk så digg det er, utbryter han.

– Hvordan var det å ha med Finn Schjøll?

– Jævlig lættis!

Dobbeltgjengere: Ser du forskjell på danse-Eilev og danse-Fredric?

Julebord og russebuss

Det var Katarina Flatland som gjester cha cha cha-en til Erik Follestad og Lillian Aasebø.

Dommer Trine Dehli Kleve ble ikke imponert over dansen, og mente Follestad manglet konsentrasjon. Egor Filipenko kalte imidlertid starten på dansen «råbra», og mente Follestad hadde imponerende kontroll over Aasebø.

– Du danser bedre enn jeg noensinne har sett deg, skrøt Flatland over Follestad.

Cengiz Al: – Jeg danser for hun jeg elsker

For det var ikke første gang Follestad og Flatland sett hælene i taket og tennene i parketten sammen, de har nemlig kjent hverandre siden de var små. For ti år siden var de også Asker-russ sammen, dog på forskjellige russebusser. Det førte til en sammenspleiset gjeng som har julebord-tradisjon hver år.

Det har likevel aldri vært noe romantikk mellom Follestad og Flatland, forsikrer den tidligere hockeystjernen om til VG.

– Jeg har faktisk aldri klinet med Katarina, sier han og ler.

– Katarinas skyld hvis jeg ryker

Follestad fortalte til VG at det har vært morsomt å ha venninnen med seg på dansen, selv om det har vært en utfordring med to dansepartnere.

– Jeg har sagt til Katarina at hvis jeg ryker idag, så er det hennes skyld. Det får hun ta på sine skuldre, fleiper han.

Det ble nest sisteplass på Follestad, og til VG forteller han at han aldri har vært så nervøs i hele sitt liv. Han klandrer likevel ikke Flatland for at det ikke gikk som håpet.

– Hehe nei, det er selvfølgelig ikke hennes feil, sier han.

Han synes prestasjonen under den første dansen var så dårlig at han kastet hjelmen i veggen. Det var derfor en slags lettelse å havne i duell, hvor han følte at han gjorde det mye bedre.

– Der satt den!

FØR OG DA: Ti år skiller disse bildene. Bildet til høyre er fra en hjemmefest i Asker. Foto: Privat/Frode Hansen VG

Deltakerne får seg en runde selvbruningsspray før hver runde av programmet. Ifølge Flatland er ikke Follestad helt fremmed for det.

– Bildet av oss har han redigert mindre brunt på Instagram. Han var opprinnelig veldig selvbruningsbrun. Han drev og testet ut sånne ting på den tiden, sier hun lattermildt om bildet som ble tatt på en hjemmefest i Asker.

Knekker sammen på TV: – Dette betyr alt nå

Hun håpte Follestad fikk vist ennå mer av personligheten sin på scenen lørdag kveld.

– Erik har alltid vært en moromann i vennegjengen. Jeg føler ikke helt at vi har sett den siden av han så langt i «Skal vi danse», sier hun.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder