DØD: Øyvind Klingberg var kjent som pianist i Dizzie Tunes, en av Norges mest suksessrike underholdningsgrupper gjennom tidene.
DØD: Øyvind Klingberg var kjent som pianist i Dizzie Tunes, en av Norges mest suksessrike underholdningsgrupper gjennom tidene. Foto: Jan Greve NTB scanpix

Øyvind Klingberg fra Dizzie Tunes er død

RAMPELYS

Kapellmester Øyvind Klingberg i Dizzie Tunes er død, 73 år gammel. Han døde mandag etter et kort sykeleie. – Forferdelig trist, sier Tor Erik Gunstrøm til VG.

Publisert: Oppdatert: 10.04.17 21:35

Klingberg var kjent som pianist i Dizzie Tunes, en av Norges mest suksessrike underholdningsgrupper gjennom tidene.

– Dette er bare tragisk og trist - og det gikk veldig fort. Det er en musikalsk bauta i Dizzie Tunes som nå er borte. Han var verdens mest tålmodige repetitør. Han ble aldri sur. uansett. Han holdt på og ga seg ikke, sier Yngvar Numme til VG.

– Dette er en trist dag for hele Dizzie Tunes-familien, sier Jørg-Fr. Ellertsen, som var manager for orkesteret i mange år.

Les også: Grethe Kausland tapte kampen mot kreften.

Tor Erik Gunstrøm forteller til VG at alle medlemmene i Dizzie Tunes har hatt god kontakt også i årene etter at gruppen ble oppløst i 2001.

– Dette er forferdelig trist. Jeg snakket med ham på telefon for fire-fem dager siden, sier Tor Erik Gunstrøm.

Les også: - Ikke rike av Dizzie Tunes

Klingberg var den siste som ble innlemmet i gruppen i 1961, to år etter oppstarten. Fra første stund ble han tildelt det musikalske ansvaret, et ansvar han hadde gjennom 40 år, helt fram til gruppens siste forestilling i august 2001.

– Det var Klingberg som skrev alle orkesterarrangementene til Dizzie Tunes. det musikalske var virkelig i verdensklasse. Han hadde så mange komiske talenter i tillegg. Han var også flink til å danse, han var virkelig et must for Dizzie Tunes. Vi er veldig lei oss i dag. Dette er rett og slett nitrist, sier Jørg-Fr. Ellertsen til VG.

Som VGs anmelder Jon Selås skrev da han i 2015 anmeldte Sound of Dizzie i Tønsberg:

–Vel sto mange foran Klingberg, men det var han som skapte Dizzie-sounden.

Samme år ble han ansatt i Norges Musikkorps Forbund som musikkonsulent, og der hadde han sine arbeidsdager til han ble pensjonist.

Klingberg ble født i Porsgrunn og bodde der med sin familie hele livet.