FORLOVELSEN BRUTT: Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström fotografert under ankomsten til Nobelprisvinnernes kongemiddag på Stockholms slott i desember. Tora Uppstrøm Berg (t.h.) sto frem i Se og Hør og hevdet at hun hadde hatt en affære med Jonas Bergstrøm. Forlovelsen er nå brutt. Foto: Scanpix
FORLOVELSEN BRUTT: Prinsesse Madeleine og Jonas Bergström fotografert under ankomsten til Nobelprisvinnernes kongemiddag på Stockholms slott i desember. Tora Uppstrøm Berg (t.h.) sto frem i Se og Hør og hevdet at hun hadde hatt en affære med Jonas Bergstrøm. Forlovelsen er nå brutt. Foto: Scanpix

Toras slektning mener medietrykket er «brutalt»

RAMPELYS

(VG Nett) Tora Uppstrøm Bergs slektning beskriver presset på Tora og familien etter utroskapspåstandene som «horribelt».

Publisert: Oppdatert: 26.04.10 09:13

Karsten Tidemann fra Meråker, fetter til Toras far, forteller til Trønder-Avisa hvordan han opplever den enorme medieinteressen for Tora (21) etter at hun i forrige uke sto fram i Se og Hør med betroelser om en påstått intim natt med Jonas Bergström (31), prinsesse Madeleines (27) daværende forlovede.

Historien om prinsessen, Jonas og Tora fra Trøndelag

Les også: Forlovelsen er brutt

- Det er horribelt hvordan presset på familien har vært, sier Tidemann til Trønder-Avisa.

Tidemann, som selv er pressemann og tidligere redaktør i Meråkerposten, beskriver i dette tilfellet media som «fienden». Han forklarer at han opplever oppstandelsen siste uke som lik tilstandene under andre verdenskrig da mange flyktet til Sverige.

- Da handlet det også om å flytte folk rundt slik at fienden ikke skulle få tak i dem, sier Tidemann i avisintervjuet.

Tora og familien flyktet

Hjemmet til Uppstrøm-Berg-familien har siden ukebladoppslaget vært så godt som beleiret av både norsk og utenlandsk presse. Tora og familien har på grunn av presset reist bort til et ukjent sted. Med unntak av en kort pressemelding i helgen, hvor Tora blant annet hevdet hun fikk utbetalt 12.500 kroner av Se og Hør for å stå fram, har familien forholdt seg taus. VG Nett fikk likevel en kommentar fra Tora i helgen via hennes gode venn Are Grongstad. Der innrømmet Tora, som nå har blitt spaltestoff verden over, at hun angrer på at hun sto fram.

- Jeg forutså ikke hvilke enorme dimensjoner dette vil få, og slik sett angrer jeg på at jeg fortalte historien, lød det fra 21-åringen via Grongstad.

- Grov krenkelse

Fetteren til Toras far sier til Trønder-Avisa at han ser på det som en grov krenkelse av privatlivets fred når en familie må rømme lokalsamfunnet på den måten Tora og hennes foreldre har følt at de har måttet. Han reagerer på at Tora blir jaget mens Jonas Bergström, som han mener seilte under falskt flagg da han og Tora møttes i Åre i fjor vår, ikke blir jaktet på på samme måte. Tora har hevdet at Jonas brukte et annet navn da de møttes og angivelig hadde en affære.

Medieekspert: - Mediene har ansvar

Tidemann sier at han ikke vet når familien vil vende tilbake til hjemmet i Meråker. Toras foreldre har ikke gått på jobb den siste uken. Ett av Toras søsken skal heller ikke ha gått på skolen. Det er i tillegg uvisst når Tora, som til daglig er student i London, vil reise tilbake til England.

Toras sambygdinger har slått ring rundt 21-åringen og familien. Ordfører Bård Langsåvold har forklart til VG Nett at han vil tilby Tora hjelp til å takle situasjonen dersom hun trenger det.

Reiste etter bruddet

Selv om de langvarige spekulasjonene om knute på tråden mellom prinsesse Madeleine og Jonas skjøt ny fart etter Toras utroskapspåstander, slo det ned som en bombe da det svenske kongehuset lørdag kunngjorde at forlovelsen er brutt. Madeleine satt da på flyet til New York. Hun skal bli i New York de kommende ukene. Jonas og Madeleine har vært et par i åtte år. de forlovet seg i august i fjor.

Jonas har ikke uttalt seg hverken etter ukebladoppslaget eller bruddet. Ifølge svenske medier har han fått munnkurv av kongehuset.

Les og se VGTV: Ordfører raljerer med Jonas

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Her kan du lese mer om