GIKK BORT: Trond Kirkvaag ble 61 år gammel. Foto: Knut Erik Knudsen/VG Foto:
GIKK BORT: Trond Kirkvaag ble 61 år gammel. Foto: Knut Erik Knudsen/VG Foto:

Trond Kirkvaag er død

- Dette er veldig tragisk

RAMPELYS

(VG Nett) Humoristen Trond Kirkvaag (61) er død etter lengre tids sykdom.

Publisert: Oppdatert: 17.11.07 11:23

Ifølge NRK gikk den kjente og kjære humoristen bort fredag. Han ble 61 år gammel.

Han er blant annet kjent gjennom sin innsats i komigruppen KLM, TV-serien «Brødrene Dal» og vant i 1973 den prestisjetunge Chaplin-prisen på «Montreux»-festivalen.

Skriv i VG Netts kondolanseprotokoll.

Humorkollega Lars Mjøen var en av dem som jobbet nærmest med Kirkvaag gjennom flere år.

- Dette er selvsagt veldig tragisk, men vi har visst om dette lenge. Dette er nok en lettelse for familien, sier Mjøen til VG Nett.

Trond Kirkvaag var sønn av tidligere NRK-kjendis Rolf Kirkvaag og ga i sommer ut den den åpenhjertige boken «Kom ikke nærmere. Jeg og far» om oppveksten med en TV-kjendis som far.

Bildespesial: Trond Kirkvaags liv i bilder

Kirkvaag ble ansatt i NRK som 22-åring i 1968 og har i en årrekke vært en av Norges mest kjente komikere.

En av hans første opptredener på TV-skjermen var i programmet «Smil til det skjulte kamera».

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas sier Kirkvaags død er et stort tap for NRK.

- Han var en av våre mest elska humorister. Han har jo vært syk lenge, og NRK-ansatte har vært klar over at han har vært veldig syk, så dette er ikke overraskende. Men dette er et stort tap både for NRK og for hans kolleger, for han var svært elsket av alle, sier Bjerkaas til VG Nett.

Vant hederspris

Spesielt gjennom samarbeidet med komikerne Knut Lystad og Lars Mjøen gjorde Kirkvaag seg bemerket med sin humor som er inspirert av blant annet «Monty Pyton's Flying Circus».

Kirkvaag har laget Montreux-bidragene «Diplomatix» og «The Rise and Fall of an Olympic Village» i tillegg til spillefilmen «Noe helt annet».

Gruppen KLM fikk i høst hedersprisen under årets komipris-utdeling, men Kirkvaag var ikke i stand til selv å være tilstede og ta i mot prisen.

- Det er fantastisk å få prisen, men det er et stort skår i gleden at Trond ikke er her, sa humorkollega Knut Lystad til VG Nett den gangen.