TILBAKE: Hermann Sabado er tilbake på teaterscenen. Foto: Scanpix.

Fra «Upperdog» til «Romeo»

Sabado går tilbake til sine røtter

(VG Nett) Hermann Sabado, som er mest kjent som Axel i filmen «Upperdog», skal nå inn i rollen som «Romeo» i «Romeo og Julie».

  • Mona Byrkjedal
Publisert:

«Romeo og Julie» har premiere på hovedscenen på Trøndelag Teater 3. september 2010. Sabado debuterte i rollen som Alan Stang i «Equus» på Trøndelag Teater i 2007. Siden har han hatt større roller i blant annet «Kasimir og Karoline» (2008) og «Om mus og menn» (2009). «Upperdog» er hans eneste filmrolle.

Silje Storstein spiller «Julie» i Trøndelag Tetaters oppsetning av «Romeo og Julie». Storstein er best kjent fra «Sofies Verden» og «Ikke Naken».

Følg Rampelys på Facebook!

Kritikerrost

«Upperdog» var den sjette mest sette norske filmen på kino i 2009. Filmen fikk også svært god mottakelse blant filmkritikerne, hvorav blant annet Bergens Tidende, NRK P2 og Filmmagasinet terninger kastet seks.

Enorme forskjeller

- Forskjellen på film og teater er enorm, både uttrykket og måten en jobber på. Jeg vil ikke si at det ene er bedre enn det andre, det finnes positive sider ved begge deler, sa Sabado i et intervju med Trondheims studentavis «Under Dusken» i høst.

Sabado har utdannelse fra Statens Teaterhøgskole og har tatt mellomfag i drama/teater ved NTNU.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder