VANT: Lars Lillo Stenberg og Andrine Sæther Foto: Scanpix

Kjendispar vant over Se og Hør

Lars Lillo Stenberg: - Veldig deilig!

(VG Nett) Kjendisparet Lars Lillo Stenberg og Andrine Sæther vant mot ukebladet Se og Hør i retten.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Det var veldig deilig. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd. Jeg er en skeptiker og hverdagspessimist og turte ikke å vente det ene eller det andre. Men vi er optimistiske etter rettsaken, sier Lars Lillo Stenberg til VG Nett.

Han og Sæther mente at Se og Hør tråkket langt over streken da de trykket bilder fra parets private bryllup på Tjøme.

Ukebladet tok bilder fra avstand, men Lillo Stenberg og Sæther mente bildene som ble trykket tre dager senere er et brudd på privatlivets fred. I dag fikk paret medhold fra Oslo tingrett.

HVA MENER DU OM SAKEN?

De ble tilkjent en samlet erstatning på 150.000 kroner.

Nelvik: - Forundret

Sjefredaktør i Se og Hør, Odd J. Nelvik er forundret over dommen.

- Norske domstoler må nå begynne å ta innover seg at kjendiser som dette er offentlige personer. Og spesielt når en bryllupsseremoni foregår på det ytterste skjær i strandsonen, med tilskuere tilstede, er det allmen praksis at pressen tar sine bilder. Bryllupet kunne vært holdt inne på hagen på pensjonatet og det ville vært å anse som en privat begivenhet uten presse tilstede, sier Nelvik til Seher.no

Kjendisparet deler ikke hans syn.

- Vi ville ikk bli tatt bilde av. I hvilken grad er dette allmenn interesse? Vi var på privat sted. Og selv om vi hadde stått på kirketrappa synes jeg folk må få bestemme selv om de skal komme i Se og Hør, sier Andrine Sæther til VG Nett.

- Ble harry

Partene møttes i retten i forrige uke.

- Det som var vakkert og fint ble klissete og teit, sa Lars Lillo Stenberg om følelesen av å få bryllupet sitt omtalt i Se og Hør.

LES OGSÅ: Se og Hør gjorde bryllupet vårt harry

- Følte seg krenket

Kjendisparet hadde i fjor sommer invitert familie og venner til sitt private skjærgårdsbryllup ytterst på en holme på Tjøme.

Paret ble rasende da Se og Hør publiserte bilder fra bryllupet uten deres samtykke og bestemte seg for å gå til rettssak mot bladet.

- Jeg opplever dette som et klart overtramp. Dette var en personlig seremoni vi ikke ønsket å offentliggjøre på denne måten, sa Andrine Sæther til VG den gang.

Nelvik vil nå gå gjennom domspremissene før han vurderer å anke.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder