I SITT ESS: Mina Hadjian bak radiomikrofonene for noen år tilbake. Foto: Øyvind Nordahl Næss

P3-Mina ferdig

Oppførte seg upassende mot NRK-kolleger

For ikke lenge siden ble Mina Hadjian (31) nominert til årets radionavn. I går fikk populære P3-Mina den dramatiske beskjeden om at hun er ferdig i NRK.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele verden

Mina Hadjian er forbundet med ulike former for kontroverser. Forholdet mellom henne og NRK P3-ledelsen har lenge vært svært anstrengt.

Det toppet seg, ifølge kilder i NRK, på torsdag i forrige uke.

Da sviktet teknikken i studio på Tyholt, mens Hadjians var på lufta. Visse ukvemsord snek seg ut under sendingen, uten at Hadjian var klar over det, men det var først etterpå at bruduljene for alvor startet.

Upassende

Under følger et sammendrag av et lydklipp fra studio under torsdagens «Mina»-sending:

«Vet du ikke kan teknikk. Jeg er tross alt på en forpult tarmskyllingsklinikk. Merker at jeg gir veldig faen. Kanskje jeg bare skal stikke. Velkommen til P3, verdens proffeste radiokanal. Hva faen skjedde nå? Alt er gått til helvete.»

Ifølge de samme NRK-kildene, skal oppførselen til Hadjian etter sendingen ha vært svært usømmelig og upassende. Utagerende, er ord som blir brukt, om hvordan radiokjendisen oppførte seg mot kollegene.

NRK P3-ledelsen reagerte med å ta Hadjian av luften før mandagens utgave av «Mina». Isteden ble sendetiden fylt av en vikar fra den nye nattredaksjonen til P3.

- Jeg kan bekrefte at NRK har avsluttet samarbeidet med Mina Hadjian, sier redaksjonssjef i P3, Tone Donald.

- Årsaken er personalmessige forhold og samarbeidsproblemer. Det betyr at Mina Hadjian ikke kommer mer på luften i NRK. Siden dette er en personalsak, er det alt jeg kan si, avslutter Donald.

Uenig

- Jeg synes du bør snakke med Linn, manageren min, sier Hadjian, som ikke ønsker å snakke om saken i det hele tatt.

- Det stemmer at NRK ønsker å heve kontrakten med Mina. Samarbeidet er avsluttet. Vi er selvsagt uenige i avgjørelsen. Siden dette kan bli en konflikt kan jeg ikke si noe mer nå. Vi trenger litt mer tid på å vurdere saken, forklarer Linn Slettum Bjerke, manageren til Mina Hadjian, fra selskapet Underholdningsagenten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder