JUBELKVELD: Tufte-gutta jubler etter å ha tapt "bare" 8-4 mot Rosenborg. Foto: Scanpix
JUBELKVELD: Tufte-gutta jubler etter å ha tapt "bare" 8-4 mot Rosenborg. Foto: Scanpix

Tufte-keeperen scoret på RBK!

RAMPELYS

TRONDHEIM (VG Nett) (Rosenborg - Tufte IL 8-4) Tufte-keeper Udi har plukket uttallige baller ut av nettet gjennom sine to sesonger på nerdelaget. I kveldens finale på Lerkendal scoret han sitt første mål, og det mot selveste Rosenborg!

Publisert: Oppdatert: 19.05.16 19:30

- Jeg vet ikke hvordan jeg klarte det. Det føltes rett og slett helt sinnssykt å score foran så mange tilskuere, sier han til VG Nett.

Hele 12 583 tilskuere var til stede under den 40 minutter lange showkampen, som til slutt endte med 8-4-seier til Rosenborg.

Etter to mål av Espen Johnsen (!) stod det 4-1 til trønderne ved pause. Tor Joakim scoret Tuftes mål.

Midtveis i andreomgangen gjorde Tufte-trener Erik Thorstvedt comeback i målet. Dermed kunne keeper Udi trekke på seg den gule drakta for første gang i den to år lange Tufte-karrieren. Det endte med braksuksess:

Scoret på overtid

På overtid fikk Tufte corner. Det var en helt spesiell variant. Rosenborgs Vidar Riseth var nemlig involvert.

- Jeg sa til han som tok corneren at han skulle spille ballen til meg. Så skulle jeg slå den tilbake til han, så han kunne passere meg og slå inn, forteller Riseth.

... og innlegget ble perfekt. 5-6 Tufte-spillere sto i feltet for å sette ballen i mål. Fremst i køen stod Udi.

- Jeg var nok ganske heldig, men jeg håper det var litt dyktighet innblandet også, sier han med glimt i øyet.

Før Udi ga fra seg keeperhanskene, reddet han Tufte fra et større nederlag. Etter kampen ble han fortjent kåret til Tuftes beste spiller.

Kunne spilt i seriesystemet

Rosenborg annonserte før kampstart at publikumet skulle få et gjensyn med blant andre Rune Bratseth, Gøran Sørloth og Mini, men alle meldte forfall. Oppstillingen til trønderne var spennende nok likevel; med Steffen Iversen i mål og Espen Johnsen som angriper. I tillegg benyttet RBK samtlige tilgjengelige spillere fra A-stallen.

Autografsamleren Lars Olav var likevel litt skuffet.

- Jeg hadde gledet meg så inderlig til å møte Bratseth. Jeg har alltid sett opp til ham, forteller han.

Men Tufte-profilen vil helst prate om Udis fantastiske kamp.

- Jeg tror det var Tom Nordlie som sa det: Han kunne spilt i seriesystemet. Det tror jeg også. Han er egentlig vår beste utespiller, i tillegg til at han er den beste keeperen, avslutter Lars Olav, som fikk RBK-trøye med spillerautografene på - for andre gang.

Her kan du lese mer om