NYTT PAR: NRK-programleder Fredrik Skavlan og skuespiller Maria Bonnevie har vært sammen i snart to måneder, men har holdt en lav profil. Skavlan og Bonnevie har vært venner i mange år, men det er først den siste tiden det har oppstått søt musikk. Foto: TOM-EGIL JENSEN og SCANPIX

Skavlan og Bonnevie er blitt kjærester

To av Norges største kjendiser, Fredrik Skavlan (39) og Maria Bonnevie (32) er blitt kjærester.

  • Borghild Maaland
  • Jonas Tjersland
  • Camilla Bjørn

Artikkelen er over 14 år gammel

Det ferske forholdet kommer i kjølvannet av Marias brudd med sin mangeårige kjæreste, den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (42).

VG har snakket med en rekke personer i omgangskretsen til Skavlan og Bonnevie, som bekrefter at de to har funnet tonen og er blitt et kjærestepar.

Etter det VG forstår har Fredrik og Maria vært sammen i underkant av to måneder, men vært svært påpasselige med å holde en lav profil.

De siste to helgene har imidlertid Bonnevie og Skavlan tilbrakt tid i Oslo og opptrådt som kjærester i flere sosiale sammenhenger.

Tidligere forhold

Tidligere denne uken kunne ukebladet Her og Nå fortelle at NRK-programlederen og skuespillerinnen var observert mens de holdt hverandre i hendene under en forestilling av «Mens vi venter på Godot» på Nationaltheatret forrige helg.

Fredrik og Maria har kjent hverandre i flere år, og Bonnevie har tidligere vært gjest hos Skavlans «Først og sist», deriblant 1. mars 2002. Det er imidlertid først på nyåret vennskapet mellom Maria og Fredrik utviklet seg til noe mer.

Inntil i fjor høst var Maria forlovet med Persbrandt, som hun spilte mot i forestillingen «Frøken Julie» på Dramaten i Stockholm. Tidlig i november kom sjokknyheten om at Mikael venter barn med Ulf Lundells datter Sanna, som også er hans nye kjæreste.

Skavlan har på sin side vært single siden i fjor sommer, da hans mangeårige forhold til «Puls»-redaktør Kjersti Mo (32) tok slutt. Fredrik som er bosatt på Vinderen i Oslo, har tre barn fra et tidligere forhold.

Maria Bonnevie er bosatt i Stockholm der hun eier en leilighet på Södermalm. Pressesjef Charlotte Wiström ved Dramaten i Stockholm - teatret der Bonnevie nylig avsluttet oppsetningen av «Frøken Julie» med eks-kjæresten - forteller at Maria i disse dager har teaterfri.

VG har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Bonnevie, men har ikke lyktes.

- Jeg får ikke tak i henne. Og tror ikke at hun vill prate om sitt privatliv til avisene, forklarer Marias agent Laura Munsterhjelm ved Actors in Scandianvia.

Kommenterer ikke

Bonnevies mamma Jannik ønsket heller ikke å snakke om sin nye «svigersønn».

- Nå setter jeg foten ned. Så mye mas fra journalister som har ringt. Ingen kommentar, sier Jannik.

Skavlan vil ikke kommentere forholdet overfor VG.

Forholdet mellom Fredrik og Maria vil vekke oppsikt i Sverige, først og fremst fordi det markerer en endelig slutt på forholdet til Bonnevie og Persbrandt. Men også fordi NRKs «Først og sist» har blitt sendt på SVT1 siden i fjor høst, som første norske talkshow på en utenlandsk TV-kanal.

PS! Mikael Persbrandt kommer til Norge senere denne uken for å gå i gang med innspillingen av Nils Gaups 50-millionersfilm om Kautokeino-opprøret.

Flere artikler

  1. Skavlan drømmer om barn

  2. Skavlan og Bonnevie har fått en datter

  3. Bonnevie og Skavlan venter barn

  4. Skavlan og Persbrandt bretter ut sjalusidramaet på TV

  5. Litt Persbrandt i Skavlan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder