PERSONLIG FARVEL: Han begraves på statens bekostning. Men for Toralv Maurstads familie og venner vil seremonien i Oslo Domkirke først og fremst være et personlig farvel.

Toralv Maurstads gravferdsseremoni: − Et personlig farvel

Torsdag er det gravferdsseremoni for Toralv Maurstad i Oslo domkirke med både kong Harald og statsminister Jonas Gahr Støre til stede.

Publisert:

Seremonien som begynner kl. 12.00, sendes direkte på VGTV – og via Toralv Maurstads minneside.

Toralv Maurstad ble 95 år gammel. Han sovnet stille inn fredag 4. november.

Maurstad hedres med begravelse på statens bekostning. Begravelse på statens bekostning er en utmerkelse som tildeles av regjeringen. Det er bare om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

– For Toralv Maurstads familie og venner vil seremonien i kirken først og fremst være et personlig farvel. Familien ønsker ingen personlig eksponering i tilknytning til seremonien, skriver begravelsesbyrået Jølstad i en pressemelding.

Her er programmet for gravferdsseremonien. Forrettende prest er Trond Bakkevig. Det blir minnetaler blant annet ved statsminister Jonas Gahr Støre, teatersjef Erik Ulfsby og Petter Skavlan.

Alle gjester til seremonien må være inne i kirkerommet innen kl 11.30. Offisielle gjester ankommer kirken etter kl 11.30. Det mange reserverte plasser i Oslo Domkirke torsdag. Men begravelsesbyrået Jølstad, opplyser til VG at det er flere ledige benker og alle er i utgangspunktet velkommen til å stille seg i kø for adgangssjekk før inngang i kirken som utføres av Oslo politiet. Det er ikke skriftlig påmelding i forkant. Men det er ikke adgang til galleriet.

Samme dag som han døde, ble Toralv Maurstad hyllet av kolleger og venner.

– Han var teatermenneske inn i margen, det var han virkelig. Han var en fantastisk teatermann, det fantes omtrent ikke maken, sa kollega Anne Marie Ottersen.

– Veldig tankevekkende og trist. Han har betydd mye for norsk teater og mye for meg personlig, sa Ellen Horn.

– Han er og blir en legende for oss alle som vokste opp på Toralvs vakt, sa Stein Erik Hagen som var Maurstads nabo og venn i mer enn 30 år.

– Knapt noen norsk skuespiller har gjort seg mer bemerket enn Toralv Maurstad. I storm og stille, skrev VGs kommentator Yngve Kvistad.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no