Her står Elisabeth Andreassen på scenen igjen

OSLO/TØNSBERG Torsdag kveld gikk Bettan (58) ut på scenen foran publikum i Tønsberg – kun to uker etter at ektemannen døde.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Allerede samme dag som ektemannen Tor Andreassen døde – 13. juni – forklarte showprodusent Trygve Sundbø at showet «La Det Swinge!» i Oseberg Kulturhus skulle gå som planlagt. Og det gjør det.

Hyllet med applaus

I skrivende stund, klokken 21.00, gikk Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh (60) ut på podiet.

– Jeg har en søster i Hanne sa, Bettan da de to ble møtt med rungende applaus fra publikum.

Også midtveis i showet, da Bettan fremførte «Danse Mot Vår», var responsen fra salen enorm. Publikum reiste seg og klappet og var tydelig rørt.

På plass er en rekke kjendiser som vil få med seg premieren. Vi kan nevne Unni Lindell, Jan Thomas, Arthur Buchardt og Finn Schjøll. I salen sitter også de to døtrene til Bettan og Tor Andreassen, Anna (21) og Nora (19).

MAKKERE I 31 ÅR: Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh i Tønsberg i kveld. Foto: FRODE HANSEN

Se bildespesial øverst i artikkelen.

VG var på plass i kulturhuset og kommer tilbake med terningkast fra den to timer lange forestillingen i løpet av natten.

31 år har gått siden Bobbysocks vant Eurovision Song Contest, og det er første gang på over 25 år at de to gjennomfører et helt show sammen som nettopp Bobbysocks.

Bakgrunn: Elisabeth Andreassens mann døde brått

Var aldri i tvil om å gjennomføre

VG traff Bettan i Tønsberg tidligere i uken, mens hun og resten av staben holdt på med forberedelser. Da la hun ikke skjul på at det var tøffe tider, men hun opplyste samtidig om at det føles godt å være tilbake i arbeid.

– Vi var egentlig aldri i tvil, døtrene mine og jeg. Dette skulle vi gjennomføre. Dette ville Tor, og dette er helt i hans ånd. Det er selvfølgelig slik at sorgen i perioder ikke er til å bære, men det gjør det litt lettere å ha følt og føle i arbeidet jeg nå gjør, en så sterk kjærlighet som jeg nå gjør, forklarte hun.

Bettan etter dødsfallet: – Ubeskrivelig savn

GIFT I 22 ÅR: Elisabeth og Tor Andreassen på Spellemannprisen i 2007. Foto: Espen Braata

Døde på hytta

Tor Andreassen ble 64 år. Han døde av hjerteinfarkt på familiens hytte på Brønnøya i Asker. Han ble bisatt fra Ullern kirke 21. juni.

– Etter alle de fine reaksjonene jeg har fått, føler jeg at hele Norge sørger med oss. Jeg er så stolt av de sterke døtrene våre, sa Elisabeth Andreassen foran en fullsatt kirke.

– Kjære elskede Tor, jeg var så sinnssykt lykkelig med deg. Du var en livsnyter og elsket å lage i stand fester, sa hun i den gripende minnetalen hun holdt sammen med døtrene Anna (21) og Nora (19). Etterpå sang døtrene «Ikke sov».

Alt om bisettelsen: Venner og slekt samlet i sorgen

Tilbakeblikk: Da Bobbysocks lot det swinge

Tor og Elisabeth Andreassen giftet seg i 1994.

Stort Bettan-intervju: – I starten var man ikke alltid så klok (VG+)

I 2012 forklarte Elisabeth Andreassen hvordan paret holdt liv i kjærligheten.

– Vi er flinke til å kose oss og tenker på den andre hele tiden. Det er viktig ikke å være egoistisk. Tor og jeg har så stor respekt for hverandre. Det er selve grunnsteinen. Man må behandle sine nærmeste som om man nettopp har møtt dem eller er nyforelsket.

I 2011 solgte Bettan ogektemannen millionvillaen i Oslo og kjøpte leilighet i byen.

KLESSKIFT: Elisabeth i blomstrete sommerkjole i Tønsberg. Foto: Frode Hansen VG

STORT KOBBEL: Bobbysocks og venner shower i Oseberg Kulturhus. Foto: FRODE HANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder