STOPPET I TOLLEN: Snoop Dogg har fått problemer med europeisk politi for andre gang på litt over en uke. Foto:Trond Solberg,VG

Snoop Dogg i trøbbel - igjen

Bare en drøy uke etter at han havnet i klammeri med det svenske politiet, ble Snoop Dogg stoppet i tollen i Italia, med 3,5 millioner kroner i kontanter.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fire år gammel

Den omstridte rapperen fortsetter å havne i trøbbel. Lørdag ble han stoppet i tollen av italiensk politi, med svimlende 422.000 dollar i kontanter, skriver The Guardian.

Det er et mye høyere beløp enn det EU tillater uten tollklarering, og tilsvarer rundt 3,5 millioner norske kroner.

Ifølge avisen vil Snoop Dogg straffes med en bot. Halvparten av pengesummen ble også beslaglagt av italiensk politi frem til myndighetene hadde bestemt beløpet for boten.

– Pengene kom fra konserter han hadde gjort rundt i Europa, så det er ikke begått noen forbrytelse, bare et brudd på administrative regler, sier rapperens advokat, Andrea Parisi, til Reuters lørdag.

Snoop Dogg har vært på Europa-turné med albumet «Bush» og ble for bare få dager siden tvunget til å avlegge en urinprøve på grunn av mistanke om narkotika etter en konsert i Uppsala.

Skandalerapperen ble fraktet til politistasjonen av svensk politi, hvor han blant annet skal ha avlagt en hurtigtest som viste at han hadde spor av narkotika i kroppen.

Det likte han dårlig.

– På vei til politistasjonen i Sverige. Beklager til alle fans i Sverige, jeg kommer aldri tilbake. Dere kan takke politiet deres, sa han til fansen i en video på Instagram.

I 2012 ble han stoppet i tollkontrollen på Kristiansand lufthavn Kjevik. Den gang ble han tatt med åtte gram marihuana og over 200 000 kroner i kontanter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder