IKKE SYK: Skuespilleren benekter at hun har spiseforstyrrelser, og sier at hennes kropp er et resultat av hardt arbeid i treningsstudio. Foto: PA PHOTOS

Bridget Jones-stjerne benekter spiseforstyrrelser

Skuespiller Renee Zellweger (44), best kjent for rollen som Bridget Jones, er lei av ryktene om spiseforstyrrelser.

  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Skuespillerens vekt har vært et tema i media siden Zellweger ble verdenskjent i rollen som klumsete Bridget Jones i «Bridget Jones dagbok» i 2001.

Til oppfølgeren «Bridget Jones: På randen», måtte skuespilleren legge på seg over 15 kilo for å spille Bridget Jones, en britisk kvinne som strever med å gå ned i vekt og å finne den store kjærligheten.

I et intervju med Daily & Sunday Express sier 44-åringen at hun blir såret av ryktene om at hun skal ha spiseforstyrrelser.

- Når du leser artikler om at du sulter deg selv eller at du er anorektisk er veldig urettferdig og skuffende. Det er ikke veldig hyggelig å lese artikler som sier du har gått for langt, eller det eller det, sier Zellweger.

SPILTE HOVEDROLLEN: Slik husker vi Renee Zellweger i rollen som den vimsete og sjarmerende Bridget Jones. Foto: UIP


Ifølge nettstedet gikk skuespilleren umiddelbart ned i vekt etter forrige Bridget Jones film ved å legge om kostholdet og følge et strengt treningsregime.

- Jeg har en livsstil som gjør at jeg holder meg sunn ved å dra på treningssenteret, var skuespillerens forklaring på vekttapet.

14 år etter forrige bok om vimsete og sjarmerende Bridget Jones, kom den tredje boken ut tidligere i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder