TAR KRITIKKEN: Sophie Elise Isachsen (21) legger seg flat på egen blogg. Bildet er tatt hjemme hos bloggeren. Foto: Helge Mikalsen , VG

Sophie Elise legger seg langflat etter Botox-refs: Jeg forstår det var dumt

Sophie Elise Isachsen (21) tar irettesettelsen fra Statens Legemiddelverk alvorlig.

  • Mona Byrkjedal

Artikkelen er over fire år gammel

Onsdag gikk Statens Legemiddelverk hardt ut, og uttalte at de mente at toppbloggeren drev med ulovlig Botox-markedsføring.

Nå beklager Sophie Elise på sin egen blogg:

– Jeg forstår at det var dumt av meg, og tar fullt ansvar for at jeg ikke tenkte meg godt nok om, skriver Sophie Elise Isachsen på bloggen sin sent onsdag kveld.

Steinar Madsen, lege og medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk, opplyser til VG at deres jurister i morgentimene onsdag, har gått gjennom det omstridte blogginnlegget fra november i fjor.

De bedømmer et innlegg om Botox-behandlinger som ulovlig markedsføring, og Madsen opplyser at de vil sende et brev til Sophie Elise Isachsen og klinikken som ble omtalt, Aesthetic Clinic i Oslo.

– Jeg ante ikke at dette var ulovlig ettersom jeg aldri har hørt eller fått noen retningslinjer på det. Men det er min feil, det skal så klart ikke skje igjen og innlegget er slettet, skriver toppbloggeren på sin egen blogg.

Bakgrunn: Refser Sophie Elise for botox-reklame

– Håper ikke jeg har såret noen

Sophie Elise poengterer i blogginnlegget at hun ønsker å gjøre jobben sin riktig.

– Jeg tar irettesettelsen alvorlig og sletter det aktuelle innlegget, så klart. Jeg håper ikke jeg har såret noen eller tråkket noen på tærne, skriver 21-åringen.

VG var torsdag formiddag i kontakt med Sophie Elises manager, Marte Schei. Hun opplyser at bloggeren ikke ønsker å kommentere saken ytterligere overfor VG.

Les mer: Feminist om Sophie Elises puppestunt: Smart

Nysingle Sophie Elise skriver i det to måneder gamle blogginnlegget, som ble slettet onsdag formiddag, at det «ikke er reklame, bare en anbefaling». Harstad-jenta tilbyr samtidig sine lesere 20 prosent avslag på behandlinger hos klinikken hvis de bestiller innen en bestemt tidsfrist. Det omdiskuterte blogginnlegget ble slettet onsdag ettermiddag.

VGTV: 70 spørsmål til Sophie Elise

Steinar Madsen synes det er svært betenkelig at en blogger opptrer på denne måten.

– Særlig med tanke på at leserne hennes er unge jenter, noe som kan bidra til at veldig unge jenter blir utsatt for denne påvirkningen. Som lege mener jeg at hun burde holdt seg unna dette. Derfor kommer vi til å sende et brev med tilrettevisning om regelverket, uttalte han til VG.

Les mer: Sophie Elise kåres til mektigste kvinne i norske medier

– Ikke sponset

I det ferske blogginnlegget understreker Sophie Elise at det omstridte innlegget ikke var sponset. Hun skriver videre at hun ikke ønsket å «prakke kroppspress» på noen.

21-åringen skriver at årsaken til at hun postet innlegget var at hun ønsket å gi sine lesere en anbefaling.

– Jeg ønsker ikke å fremme «fillers» som noe man må eller burde ha, eller en nødvendighet for å føle seg vel. «Fillers» hjelper deg ikke på veien til godt selvbilde, det vet jeg alt om, skriver Harstad-jenta.

Les mer: Toppblogger: Jeg tror folk glemmer at jeg er et menneske

Les også: Sophie Elise: Det er slutt med kjæresten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder