TREBARNSMOR: Prinsesse Märtha Louisener i Oslo domkirke i forbindelse med fjorårets Desembertoner.

TREBARNSMOR: Prinsesse Märtha Louisener i Oslo domkirke i forbindelse med fjorårets Desembertoner. Foto: Frode Hansen

Prinsesse Märtha Louise dropper Paralympics i Rio

Nyseparerte prinsesse Märtha Louise (44) må prioritere privatlivet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Prinsesse Märtha Louise må i denne situasjonen prioritere barna, og hun reiser derfor ikke til Paralympics i Rio, opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til VG.

Bakgrunn: Märtha og Ari skilles

Paralympics arrangeres i år fra 7.-18. september.

Prinsessen har i mange år vært en dedikert høyeste beskytter for Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund. Første gang hun var til stede under de paralympiske lekene, var i Salt Lake City i 2002. I 2014 valgte hun imidlertid å melde avbud til Sotsji, da på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina.

Det slo ned som en bombe da prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) 5. august kunngjorde at de skal skilles. Prinsessen skrev blant annet at det er «usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide».

SLUTT: Märtha og Ari Behn var gift i 14 år. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE

Åpnet opp om bruddet

Hverken Märtha eller Behn har latt seg intervjue om separasjonen, men i forrige uke snakket Märtha for første gang om bruddet – i en video publisert av «engleskolen» Soulspring.

– Jeg har jo opplevd, som du helt sikkert har fått med deg, et samlivsbrudd. Og det er jo på en måte både vondt og vanskelig og alle de tingene som hører med, selvfølgelig, sier prinsessen og beskriver bruddet som «et helt åpent sår».

Märtha og Ari skal ha delt omsorg for de tre barna, Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (7). Prinsessen skal bli boende i familiens hus i Lommedalen, mens Behn ifølge Slottet skal finne seg et bosted i nærheten av ekskona og døtrene.

Usikkerhet i Rio

Usikkerheten rundt Paralympics har vært så stor at Rio-arrangørene nylig måtte forsikre at lekene går som planlagt. Brasilianske aviser har rapportert om at OL-arrangørene har flyttet mye av pengene som skulle ha vært brukt til Paralympics, over til OL.

Organisasjonskomiteen ligger flere uker etter deadline for å betale reisestøtte til deltakende nasjoner med lite midler og har vært i krisesamtaler med den internasjonale paralympiske komité (IPC). Det har også vært uttrykt stor usikkerhet rundt publikumsoppmøtet.

Det er nå bestemt at byen og regjeringen i Brasilia skal bidra med til sammen 650 millioner kroner for å ro Paralympics i land.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder