Slutt for Letterman: – Det blir ikke det samme uten ham

NEW YORK (VG) Talkshow-kongen David Letterman (68) spiller i natt inn sitt siste «Late Show». For fansen var det et vemodig farvel.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Flere timer før den aller siste innspillingen av «Late Show with David Letterman» startet var køene lange mellom 53rd og 54th Street på Broadway.

Fortauet utenfor Ed Sullivan Theatre var tettpakket med folk som enten hadde sikret seg en billett eller som håpet å være blant de heldige som fikk noen av de siste ledige.

William Gaines (48) var en av dem som klarte å skaffe seg billett i siste time.

– Vi var faktisk her i går også, som nummer 30 og 31 i køen, men de kuttet på 22 tror jeg. Så vi tenkte at vi skulle prøve lykken i dag, forteller 48-åringen til VG.

Både han og kameraten sikret seg den gule lappen som natt til torsdag norsk tid sikret dem hvert sitt sete i studioet.

VG+: Norske kjendisers møte med David Letterman

Talkshow-konge i 33 år

Letterman har holdt det gående siden 1982, først med «Late Night with David Letterman» på NBC, som fra 1993 ble til «Late Show with David Letterman» på CBS.

I løpet av disse årene har han også hatt besøk av flere norske, blant annet av Mona Grudt som nylig avslørte hva han hvisket inn i øret hennes.

– Jeg kommer nok til å le mye i kveld, men på slutten blir jeg nok veldig trist, sier William Gaines idet han og kameraten blir sluppet inn i studioet.

– Hvordan blir kveldene uten Letterman på tv?

– Jeg kommer ikke til å le så mye. Det blir ikke det samme uten ham.

79 år gamle Barbara Norrod er enig.

– Det kommer ikke til å bli det samme etter Letterman. Jeg vet at jeg kommer til å gråte i kveld.

TROFAST FAN: Kreftsyke Barbara Norrod (79) hyllet David Letterman utenfor Ed Sullivan Theatre før hans aller siste sending. Foto: THOMAS NILSSON/VG Foto: ,

KOMMENTAR:Den ultimate newyorker

– Fikk meg til å smile

Hun er kreftsyk og sitter på en fluktstol utenfor studioet med en plakat hvor det står «Takk Dave Letterman for 33 veldig gode år».

Denne ettermiddagen har hun ingen intensjoner om å komme seg inn - showet skal hun se hjemme i stuen sin når det sendes senere på kvelden.

– Jeg har vært inne her mange ganger før og er en stor fan. Jeg kommer virkelig til å savne Dave. Uansett hvor tungt livet har vært. så kunne jeg bare skru på Letterman på TV og han fikk meg til å smile.

Ekteparet Marve og Claire Varney meldte seg på billettlotteriet for to uker siden. Tre timer før vi møtte dem utenfor Ed Sullivan-teateret hadde hun fått en telefon at to billetter var deres.

– Jeg snakket med en forretningsforbindelse da de ringte, så jeg sa at jeg måtte stikke, sier hun.

Marve Varnleys slitte Letterman-genser vitner om at han har vært fan i lang tid.

– Jeg har vært fan helt siden starten - jeg er gammel, sier han og ler.

– Hvordan vil det bli uten Letterman?
– Jeg skal ikke bli for sentimental foran kamera, men jeg ser hver kveld så det kommer til å bli et tap.

LES OGSÅ:Talkshow-kongen hylles av Obama

SKREDDERSYDDE T-SKJORTER: Angela og Glen Stanton kom hele veien fra Atlanta for å være publikum på Lettermans siste show - i t-skjorter laget for anledningen. Foto: THOMAS NILSSON, VG Foto: ,

– Historisk

En time senere er innspillingen over og tilskuerne strømmer ut igjen. To av dem er ekteparet Angela og Glen Stanton, som har tatt den lange turen fra Atlanta for å være publikum.

– Det var fantastisk, formidabelt og historisk, sier Angela.

Både hun og ektemannen har fått skredderskydd t-skjorter for anledningen hvor det står «Thanks Dave».

– Ble Letterman emosjonell?

– Han ble så emosjonell som Dave kan bli.

De forteller at den velkjente «topp ti»-listen var svært spesiell, og at det var mange kjendiser til stede i forbindelse med den. VG så blant annet skuespilleren og komikeren Tina Fey forlate studioet, samt Julia Louis-Dreyfus, kjent fra Seinfeld. Også Steve Martin og Jim Carrey skal ha spilt en rolle i det siste showet.

Sex-skandaler

I 2009 havnet Letterman i avisoverskriftene etter at han innrømte å ha bedratt kona med flere kvinnelige kolleger.

Han valgte å gå ut med saken selv da TV-produsenten Joe Halderman ble siktet for å ha presset Letterman for penger for ikke å avsløre forholdet talkshowverten hadde med en 28 år yngre kollega.

Samtidig hevdet en tidligere «Late Show»-ansatt at Letterman hadde et hemmelig soverom ved Ed Sullivan-teateret, som de ansatte kalte «bunkeren». Hit skal Letterman ha tatt med seg kvinner.

Letterman unnskyldte seg overfor kona Regina Lasko på luften. De er fremdeles gift og har en sønn sammen.

Det er Stephen Colbert som skal ta over som vert for «Late Show». Det skjer 8. september.

VGTV:Letterman: – Ja, jeg har hatt sex med ansatte

THE END: Køene var lange utenfor Ed Sullivan Theater. Her går de aller siste tilskuerene inn. Foto: THOMAS NILSSON/VG Foto: ,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder