MÅ JOBBE: Anders Baasmo Christiansen og Agnes Kittelsen tør ikke ta sjansen på å være trøtte på jobb i morgen .Derfor får de ikke fulgt med på Golden Globe-utdelingen i natt. Foto: Nordisk Film

Kittelsen og Baasmo Christiansen sover gjennom Golden Globe Awards

Går glipp av filmfesten i Los Angeles - «Kon Tiki» kan vinne i natt

«Kon-Tiki»-skuespillerne Agnes Kittelsen (32) og Anders Baasmo Christiansen (36) ligger mest sannsynlig og sover når Golden Globe-vinnerne annonseres i natt.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Sammen med resten av «Kon-Tiki»-gjengen er de nominert i kategorien «beste fremmedspråklige film» under Golden Globe Awards, som braker løs natt til mandag norsk tid.

Hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen, skuespillerne Jacob Oftebro og Odd-Magnus «Odda» Williamson, manusforfatter Petter Skavlan og regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg er allerede på plass i filmbyen Los Angeles, hvor utdelingen skal foregå.

Savner gjengen
Anders Baasmo Christiansen og Agnes Kittelsen måtte på sin side bli hjemme i Norge på grunn av teaterjobbing. Derfor tar de heller ikke sjansen på en våkenatt for å følge utdelingen.

- Nei vet du hva, jeg tror nok at jeg må i seng før den tid. Mandag morgen skal jeg på jobb, og da må jeg rett og slett prestere mitt aller beste. Men jeg skal ha på mobilen, så gjengen der nede kommer nok til å oppdatere meg, sier Kittelsen til VG.

VGTV: Kjæresten til Odda: - Vil møte Ryan Gosling på Golden Globe!

Hun er for tiden i gang med teaterøvelsene til «Bedrag» på Riksteateret, men legger ikke skjul på at hun savner medskuespillerne i «Kon-Tiki».

GODE VENNER: Agnes Kittelsen og Anders Baasmo Christiansen stilte sammen opp på Dagsrevyen da det ble klart at filmen var Oscar-nominert. Foto: Jørgen Braastad/VG

- Vi har jo blitt en veldig samlet gjeng, så det er litt rart ikke å være sammen med dem nå. I disse dager har vi jo veldig lyst til å være sammen hele tiden, sier Kittelsen, som imidlertid har lovet seg selv å ta seg tid til litt feiring dersom det går veien i natt.

- Da må jeg jo bare feire, det er klart. Da det ble klart at vi var nominert tok jeg meg en liten pause for å slippe jubelen løs, så var jeg tilbake på jobb, ler hun.

- Alt kan skje
Kittelsen spiller Thor Heyerdals kone Liv i den norske storfilmen.

Golden Globe Awards foregår på ærverdige Beverly Hilton Hotel, hvor hele verdens filmelite vil samle seg til bankett. Samtidig som det er 70 år siden Golden Globe Awards først ble arrangert, er det første gang en norsk film er nominert.

- Vi har allerede nådd et mål ved å bli nominert, så jeg vil ikke spekulere noe mer i hvem som vinner. Det er en enorm ære å være nominert, og nå tror jeg vi alle sammen føler at alt er åpent. Alt kan skje, sier Kittelsen.

I natt konkurrerer «Kon- Tiki» med danske «En kongelig affære», de to franske filmene «Les Intouchables» og «De rouille d'os» og østerrikske «Amour» . Sistnevnte er på forhånd utropt som kveldens utenlandske favoritt.

VG-KOMMENTAR: Eventyrlig seilas

Fikk ikke fri
Anders Baasmo Christiansen spiller en av de mest omtalte karakterene i «Kon-Tiki» - flåtens nestkommanderende, Herman Watzinger. Han er heller ikke med til Los Angeles, ettersom han er i full gang med øvingen til teaterstykket «Onkel Vanja» på Nationaltheateret.

- Jeg skulle selvsagt veldig gjerne vært der, men sånn blir det når man må på jobb. Det er Liv Ullman som regisserer stykket, så hun ga klar beskjed om at det ikke var aktuelt å ta fri for å dra på kjendisfest, humrer Christiansen.

Da VG snakker med skuespilleren søndag ettermiddag har han nettopp kommet hjem fra skitur på hjemstedet Hamar. Ettersom han skal stå opp grytidlig for å kjøre til Oslo, har han heller ikke planer om å følge prisutdelingen i natt.

- Nei, det blir for tøft å holde seg våken hele natten. Men hvis det går veien skal jeg selvsagt ta meg litt tid til å feire i morgen, det hadde vært helt fantastisk. Jeg vet det er en klisjé, men det er faktisk utrolig gøy bare å være nominert, sier Christiansen.

SAVNER HVERANDRE Agnes Kittelsen forteller at hun stadig får sms-meldinger av skuespillerne som er i Los Angeles. Her er de sammen på filmfestivalen i Haugesund. Fra venstre: Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen, Pål Sverre Valheim Hagen, Tobias Santelmann, Odd-Magnus Williamson, Gustaf Skarsgård og Jakob Oftebro. Foto: Mattis Sandblad/VG

Tror mer på Oscar
Samtidig ble det forrige uke klart at «Kon-Tiki» også er nominert til Oscar for beste utenlandske film. Forskjellen på Golden Globe Awards og Oscar er følgende:

Mens Oscar-prisene bestemmes av over 6000 folk i filmbransjen - som er medlem av Academy of Motion Picture Arts and Sciences - bestemmes Golden Globe Awards av 90 Hollywood-korrespondenter fra andre steder i verden.

- Tidligere hadde ikke Golden Globe-utdelingen så mye prestisje, men det har forandret seg med årene. Særlig fordi det ofte gir en pekepinn for hvordan det går med Oscar-utdelingen, sier VGs filmekspert Borghild Maaland.

«Kon-Tiki» var den desidert mest sette norske filmen i fjor, og under åpningshelgen ble det solgt 164.191 billetter. Mens filmekspertene er usikre på om «Kon-Tiki» har sjanser til å ta med en Oscar hjem, har Baasmo Christiansen mer tro på dét enn på Golden Globe-pris i natt.

- Jeg blir veldig overrasket hvis vi vinner i natt. Vi er uansett en outsider, men jeg mener det er enda tøffere konkurranse nå enn i Oscar-heatet. Dessuten er «Amour» en så stor Oscar-favoritt at det kan bli en ulempe for dem, med tanke på at folk da heller stemmer på en outsider. Og hvis favoritten snubler, ja da står vi der da, sier Christiansen.

- Men hvis vi vinner i natt er det jo helt utrolig, og ikke minst en utrolig start på oppkjøringen vår mot Oscar, fortsetter han.

Tobias Santelmann er også hjemme i Norge, og fortalte VG forrige uke at han feiret Oscar-nominasjonen med hvitvin og thaisuppe. Christiansen har fri når Oscar-utdelingen avvikles 24. februar, mens Agnes Kittelsen fortsatt er usikker på om hun får bli med over dammen.

- Jeg håper jo selvfølgelig det, men spiller jeg så spiller jeg. Da får jeg håpe det kommer flere anledninger, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder