TURBULENT: NRK P2s nest morsomste program «Hallo i uken», er ikke lenger like morsomt å jobbe i. Redaksjonen bestående av Jørgen Strickert (f.v.), Cathinka Rondan og Geir-Atle Johnsen er nå oppløst etter bråk med ledelsen. Foto: Scanpix

«Hallo i uken»-gjengen tar farvel

Uten redaksjon ved årsskiftet

NRK P2 må bygge opp en helt ny «Hallo i uken»-stab etter at misnøye med ledelsen har ført til at programmet står uten redaksjon ved årsskiftet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Av KJERSTI JUUL

Programleder Jørgen Strickert (30) sa opp før jul i protest mot NRK-ledelsens vikarkutt, som blant annet har ført til at radioprogrammets mangeårige medarbeider Geir Atle Johnsen ikke får fortsette til neste år.

Johnsen har vært tilknyttet redaksjonen de siste ti årene, blant annet som skuespiller, låtskriver og vikarprodusent.

- Ikke faste ansettelser

- NRK vil ikke gi faste ansettelser, når man har vært på midlertidige kontrakter. De prioriterer heller å omplassere fast ansatte, forteller Johnsen, som ikke har planer om å etterprøve NRKs avgjørelser.

Strickert og Johnsen har ledet og produsert P2-programmet sammen med en annen redaksjonell medarbeider og produsent Cathinka Rondan.

VG Nett-leser:«Det er rett og slett stor humor»Si din mening!

Rondan, som ikke ønsker å kommentere denne saken, går ut i fødselspermisjon i februar. Dermed står programmet helt uten redaksjon.

NRK-trøbbel

Programleder Strickert, som ikke har besvart VGs henvendelser i denne saken, skal ifølge Johnsen ha sett på det som vanskelig å lage et tilsvarende godt program med ny redaksjon.

Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, beskriver situasjonen som «lei».

- Vi har det vanskelig økonomisk, noe som gjør at vi må benytte fast ansatte som vikarer når folk skal ut i permisjon. Jeg er lei meg for at Jørgen ikke ønsker å være med videre. Nå må vi bruke tid på å finne de rette menneskene, sier Duckert, som foreløpig ikke vil gå ut med noen navn.

Lyddesigner i NRK Hans-Ole Hummelvoll, som har jobbet lenge med Hallo i uken, tror det blir vanskelig for P2-ledelsen å bygge opp en helt ny, velfungerende redaksjon på såpass kort tid.

- Lyddesignere vet bedre enn noen andre hvor komplisert en sånn sending er. Det er et maskineri som det tar lang tid for å få til å fungere, og hvor alt må gå som smurt for å få dratt i land en sending i løpet av en dag. Hvordan NRK skal klare å bygge dette opp på nytt i løpet av et par januaruker, er for meg komplett uforståelig, sier Hummelvoll.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder